ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE GALAȚI

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL GALAȚI. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Galați.

Descriere judetul Galati

Județul Galați este situat în estul României, la intersecția celor 3 provincii istorice ale țării noastre (Muntenia, Moldova și Dobrogea), fiind caracterizat de un relief tabular, fapt ce oferă o priveliște cu înălțimi joase, cuprinse între 5-10 m (în partea de sud a acestuia) și 310 m (în nord).

Orașul Galați, reședința de județ, are o istorie aparte, datorită faptului că este amplasat pe Dunăre, cea mai importantă arteră comercial-fluvială europeană. Este un oraș vechi, dezvoltat pe locul unei așezări dacice iar prima atestare documentară a acestuia datează din 1445, într-un act semnat de domnitorul Ștefan al II-lea.

Cele mai frumoase locuri din Galați, care merită vizitate, sunt: Casa Memorială Alexandru Ioan Cuza (unde sunt expuse piese de mobilier din cele mai reprezentative stiluri ale epocii, veșminte și accesorii vestimentare), Castrul Roman de la Tirighina-Barboși, Lacul Brateș (cel mai mare lac de luncă din România), muzee, păduri, faleza Dunării etc.

Grădina Zoologică din județul Galați

gradina-zoologica-din-orasul-galati-panabogdan

Grădina Zoologică din Galați reprezintă un veritabil punct de interes atât pentru turiști, cât mai ales pentru copiii localității. Grădină Zoologică din Galați  are o […]