ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE SATU MARE

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL SATU MARE. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Satu Mare.

judetul Satu Mare Poate nu chiar atât de cunoscut și de promovat, dar cu numeroase obiective turistice, ce pot satifisface gusturile oricărui drumeț, județul Satu Mare este în plin proces de dezvoltare.

De la rezervații naturale remarcabile, la stațiuni cu ape termale, județul oferă de toate. Găsim astfel, o foarte binecunoscută stațiune cu ape termale, bogate în minerale este cea de la Tășad, având proprietăți deosebite pentru cei cu probleme de sănătate.

Nu mai puțin de opt rezervații naturale se găsesc în județ, cu păduri de frasin și pin, cu dune de nisip, și heleșteie. Se pot vizita de asemenea și locuri ce abundă în povești istorice, la Hodod, două castele de pe vremea baronilor, muzeul memorial al poetului maghiar Ady Endre în localitatea ce îi poartă numele, muzeul Moților, cu obiecte și documente din perioada dacilor,din Scărișoara Nouă.

Cetățile Medieșu Aurit și Ardud, puternice fortărețe aduc de asemenea faimă județului, alături de un centru ceramic dacic, și orașul Negrești-Oaș, o zonă în care tradiția și obiceiurile românești de odinioară se păstrează cu sfințenie.