ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE DOLJ

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL DOLJ. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Dolj.

Descriere judetul Dolj

Fiind situat în sudul României (în veche regiune istorică Oltenia), județul Dolj se mândrește cu cea mai roditoare zonă din Câmpia Olteniei, datorită condițiilor benefice de climă și solului fertil.

În Craiova, reședința de județ, pot fi vizitate numeroase obiective turistice, unele dintre ele având o deosebită încărcătură istorică, precum: Casa Băniei (cea mai veche casă din oraș), 3 fântâni construite în evul mediu, Palatul Jean Mihail (construit din marmură de Carrara, cu pereți tapisați cu mătase de Lyonși candelabre din cristal de Murano), casa memorială Elena Farago, muzee etc.

Rezervația de bujori sălbatici Plenița (situată la limita cu județul Mehedinți) este unică în România și adăpostește bujorul sălbatic numit Paeonia Peregrina.

În județul Dolj mai pot fi admirate și alte locuri interesante, precum: Rezervația Ornitoligică de la Ciupercenii Noi, Rezervația Paleontologică Bucovăț, Castrul Roman de la Răcarii de Jos, Casa Memorială Amza Pellea, Grădina Botanică din Craiova ș.a.

Palatul Marincu din orașul Calafat, județul Dolj

palatul-marincu-din-orasul-calafat

Prin formele sale impunatoare, Palatul Marincu este o perla arhitecturala a orasului Calafat, avand o deosebita valoare artistica, memoriala si simbolica. Incinta Palatului Marincu adaposteste […]