ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE IAȘI

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL IAȘI. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Iași.

Descriere judetul Iasi

Județul Iași este situat în partea de nord-est a României, în regiunea istorică Moldova, într-o zonă de câmpie, fiind traversat de râurile Siret, Prut, Jijia și Bahlui.

Până la Mica Unire din 1859 (când Țara Moldovei s-a unit cu Țara Românească), orașul Iași a fost capitala Moldovei. În prezent, este unul dintre cele mai mari orașe și unul dintre cele mai importante centre culturale din România. Aici se află cea mai veche universitate din țară, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”, înființată în anul 1860.

Principalele destinații turistice din Iași sunt: Palatul Culturii, Mănăstirea ”Trei Ierarhi”, Dealul Copou (unde se află Grădina Copou care găzduiește ”Obeliscul cu lei” și ”Teiul lui Eminescu” și cea mai veche grădină botanică din România, înființată în anul 1856), Palatul Sturdza de la Miclăușeni, Casele Memoriale Vasile Alecsandri de la Mircești și Costache Negruzzi de la Hermeziu, Muzeele Memoriale Ion Creangă și Mihail Sadoveanu ș.a.

Catedrala Mitropolitană din orașul Iași, județul Iași

Catedrala-Mitropolitana din orasul-Iasi,-judetul-Iasi

Catedrala Mitropolitană din Iași este catedrala Mitropoliei Moldovei și Bucovinei şi una dintre cele șase catedrale mitropolitane ortodoxe din România. Aceasta are hramul Sfântei Parascheva, Întâmpinării Domnului și Sfântului Mucenic Gheorghe. Catedrala din […]