MĂNĂSTIRI DIN ROMÂNIA

România, pe lângă frumusețile oferite de natură, se poate lăuda cu numeroase construcții încă de pe vremea voivozilor, admirate de milioane de turiști.

manastiri din Romania

Astfel sunt și lăcașurile de cult, mai precis mănăstirile, ctitorii ale marilor conducători români, care impresionează și au intrat chiar și în Patrimoniul Unesco.

O capodoperă renumită pentru culoarea sa deosebită și pentru scena Judecății de Apoi, este mănăstirea Voroneț din localitatatea cu același nume, fiind inclusă în Patrimoniul Unesco.

Un alt loc la fel de vestit și vizitat este mănăstirea Prislop, cei mai mulți pelerini venind aici pentru a se ruga Părintelui Arsenie Boca, înmormântat aici, despre care se spune că face minuni, chiar și dincolo de moarte.

Cu siguranță dacă treci prin Curtea de Argeș, vei vizita și mănăstirea de aici, construită încă din secolul XVI, faimoasă și pentru legenda meșterului Manole.

Mănăstirile Putna și Cozia, ctitorii și locuri de veci pentru domnitorii Ștefan cel Mare, respectiv Mircea cel Bătrân, sunt încărcate de istorie și spiritualitate.

Mănăstirea Dragomirna, cea mai strâmtă și înaltă din lume, merită vizitată, alături de cea din Delta Dunării, Mraconia.