ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE IALOMIȚA

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL IALOMIȚA. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Ialomita.

Descriere judetul Ialomita

Județul Ialomița este situat în partea de sud-est a țării, în Câmpia Bărăganului, pe cursul inferior al râului Ialomița. Conform dovezilor arheologice care datează din paleolitic și a documentelor scrise (de mai târziu), acest teritoriu este o străveche vatră de locuire și cultură românească datorită condițiilor naturale prielnice.

Lacul Amara este unul dintre cele mai cunoscute și căutate obiective turistice din județul Ialomița, datorită peisajului deosebit dar, mai ales, pentru proprietățile curative pe care le are (nămolul negru din acest lac este bogat în sare și sulfați și este folosit pentru tratarea afecțiunilor reumatologice, dermatologice etc).

Ruinele cetății geto-dacice Helis (considerată a fi reședința celebrului conducător, Dromihete), Muzeul Agriculturii, Biserica de lemn ”Sfântul Nicolae”, Conacul Marghiloman și Mănăstirea ”Sfinții Voievozi” din Slobozia sunt alte obiective turistice din județul Ialomița, care merită a fi vizitate.