MONUMENTE DIN ROMÂNIA

Cunoscute și pe plan internațional, numeroase capodopere construite pe teritoriul țării noastre, sunt obiective turistice ce atrag milioane de turiști.

ateneul roman

Ateneul Român din capitală, impresionează prin stilul neoclasic și eclectic, fiind construit în doar doi ani, de un arhitect francez.

O altă operă de artă, Palatul Cantacuzino, este faimos pentru arhitectura interioară și exterioară, și a fost introdus în Patrimoniul European.

În stil art nouveau, Cazinoul din Constanța este o altă lucrare deosebită construită la începutul secolului XX, însă are nevoie de recondiționare, mare parte din el fiind afectat.

O creație specială, un adevărat simbol românesc, o reprezintă, Coloana Infinitului, realizat de Constantin Brâncuși, faimosul arhitect.

Monument natural inclus în patrimoniul Unesco, Delta Dunării, impresionează prin mister și sălbăticie.

Castelul Peleș sau Perla Regalității românești este o altă construcție cunoscută în toată lumea, pentru deosebita arhitectură.

Cimitirul Vesel de la Săpânța, este un monument unic, vizitat anual de milioane de turiști, chiar și de peste hotare.

Cetatea Râşnov

Cetatea Râşnov este una dintre cele mai bine păstrate ansambluri fortifiate ale Transilvaniei, cetate ce a ţinut piept invadatorilor şi şi-a adăpostit localnicii în faţa […]

Masa tăcerii din orașul Târgul Jiu, județul Gorj

Masa-Tacerii

Masa tăcerii face parte, alături de Coloana Infinitului și Poarta Sărutului, din Ansamblul Monumental de la Târgu Jiu, creat de sculptorul român Constantin Brâncuși. Acesta este este un omagiu adus […]