Transfăgărășan din județele Argeș și Sibiu

Transfagarasan, una dintre cele mai impresionante sosele din Europa! Transfagarasanul se afla situat chiar in centrul muntilor Fagaras, strabatandu-i de la nord la sud, ajungand spre trecatoarea Balea.

Transfagarasan din judetele Arges si Sibiu

Nu multi cunosc faptul ca Transfagarasanul reprezinta cea mai inalta sosea de pe continentul european.

Importanta construirii acestei sosele a constat in efectuarea trecerii dintre Transilvania spre Muntenia. Parcurgerea sa este destul de anevoioasa pe o distanta de aproximativ 91,5 km, fiind structurat in doua benzi de circulatie.

Pentru a intra pe Transfagarasan va trebui sa ajungi in localitatea Arefu, judetul Arges. In acest mod, vei strabata aproape 100 de kilometri de drum anevoios, plin de curbe destul de stranse, fiind unul dintre cele mai periculoase sosele din Romania. Intreaga aventura se termina in localitatea sibiana Cartisoara.

Transfagarasanul este cea mai inalta sosea din Europa, ajungand la o altitudine maxima de 2034 metri.

Pentru constructia sa a fost nevoie de 27 de viaducte si poduri, 290 mii metri cubi de zidarie, 830 lucrari transversale si 1,5 milioane metri cubi de terasamente.

Tot pe acelasi traseu vei putea ajunge spre cabana Balea Lac. Insa pentru a ajunge aici va fi nevoie sa strabati un tunel de 887 metri, situal la cea mai inalta altitudine din Romania (2042 metri).

Bine de stiut:

Viteza de parcurgere a traseului este una destul de redusa, fiind de maxim 40 km/h, intrucat drumul prezinta curbe destul de adanci, multe serpentine, dar si o sosea in rampa.

Nu vei putea parcurge traseul  pe timpul iernii intrucat este unul extrem de periculos, iar autoritatile s-au hotarat sa il inchida pana la topirea zapezilor.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*