ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE TULCEA

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL TULCEA. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Tulcea.

judetul Tulcea

Cu siguranță acest județ face parte din traseul turistului care dorește să descopere frumusețea țării noastre.  Printre cele mai cunoscute de pe continent, biosfera Delta Dunării, este inclusă în Patrimoniul UNESCO, datorită speciilor de păsări, animale și plante deosebite de aici, și este vizitată anual de o mulțime de turiști, fotografi, ornitologi ori cercetători.  O altă rezervație naturală, cea din munții Măcinului, încântă prin priveliștile deosebite, acești munți fiind considerați cei mai vechi din țara noastră.

Pentru pasionații de ecosisteme subacvatice, o vizită la acvariul din orașul Tulcea este o alegere perfectă. Aici vor găsi câteva zeci de bazine cu sisteme ecologice specifeice râurilor și vieții maritime.

Tot în Tulcea se pot vizita muzeele de aici, cele de Etnografie și Artă populară. Ca și mărturie medievală stă cetatea Enisala, puternică fortărață din Țara Românească, iar cetatea Aegyssus are rădăcini celtice, și este considerată foarte importantă în construirea orașului Tulcea.

Cel mai estic punct al țarii noastre se află la Sulina, port la Dunăre și maritim, cu peisaje splendide și plaje, chiar și cu ruinele unor palate neoclasice.