ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE HUNEDOARA

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL HUNEDOARA. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Hunedoara.

Descriere judetul Hunedoara

Județul Hunedoara este situat în Transilvania, pe valea Mureșului, între Carpații Occidentali și cei Meridionali. Este o zona cu încărcătură istorică și bogate resurse naturale, aici extrăgându-se minereuri auro-argintifere și cărbuni (în special, huilă).

Pe acest teritoriu se află vechi cetăți dacice și castre romane, importante castele și cetăți medievale, muzee, biserici și mănăstiri, precum și unul dintre cele mai mari și mai frumoase parcuri de la noi din țară.

În Carpații Meridionali se află unul dintre cele mai importante parcuri naturale din România, Parcul Național Retezat, care găzduiește peste 80 de lacuri glaciare (cel mai mare fiind Bucura, iar cel mai adânc, Zănoaga), peste 90 de specii de plante unice în lume, sute de specii de păsări și zeci de animale protejate prin lege.

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică de la noi din țară și, de asemenea, este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din lume.

Pârtia de ski Râuşor

Pârtia de schi Râuşor – unica pârtie de schi din masivul Retezat este dotată cu două instalaţii de teleschi în lungime de 350 m şi […]

Satul Gurasada din județul Hunedoara

Gurasada este satul-reședință al comunei cu același nume din județul Hunedoara. Acesta are o populaţie de 395 de locuitori şi a fost atestat documentar în anul […]