PEȘTERI DIN ROMÂNIA

Țara noastră se poate mândri nu doar cu bijuterii de la suprafață ci și subterane, pe teritoriul său aflându-se nenumărate peșteri vestite în întreaga lume.

pesteri din Romania

Faimoasă pentru apele din interiorul său care ar avea efecte curative, Peștera Muierii, situată în județul Gorj, cuprinde formațiuni spectaculoase de stalactite și stalacmite și a fost clasificată drept Rezervație Speologică. În Munții Apuseni se ascunde o peșteră plină de gheață, Peștera Scărișoara este renumită pentru ghețarul de aici, fiind studiat de numeroși oameni de știință printre care și Emil Racoviță.

O altă cavernă, de data asta renumită datorită prezenței unor schelete de urși descoperite aici, se află în județul Bihor, fiind vizitată de numeroși turiști, Peștera Urșilor.

Cea mai lungă peșteră din țara noastră, denumită datorită curenților de aer de aici, Peștera Vântului, în localitatea Șuncuiuș, tot în județul Bihor.

La 50 de km de Constanța, se poate vizita Peștera Liliecilor, având cele mai interesante colonii de lilieci, fiind numită monument al naturii, speologic. În apropiere se află și Peștera Limanu, un loc de refugiu ale dacilor, din calea cotropitorilor

 

 

Alpinism pe Cheile Crăciuneşti

Cheile Crăciuneşti sunt situate în judeţul Hunedoara, în SV Munţilor Metaliferi din grupa Apusenilor. Se află la o distanţă de 22 km. de Deva şi […]