LACURI DIN ROMÂNIA

Cuprinse în peisaje de poveste, printre depresiuni, între munți, împrejmuite sau nu de păduri, lacurile din țara noastră sunt deosebit de spectaculoase și merită vizitate.

lacurile Romaniei

Cel mai mare lac glaciar din țara noastră, declarat împreună cu zona care-l înconjoară, rezervație naturală, lacul Bâlea este unul dintre cele mai vizitate din țara noastră.

Un lac ce impresionează prin culoarea deosebită, prin claritate și prin faptul că nu îngheață, este și un lac de origine carstică, lacul Ochiul Beiului. La o înălțime deloc de neglijat, la peste 1000 m, departe de zgomotele lumești, în județul Buzău, se află Lacul fără fund, înconjurat de peisaje de vis.

Singurul lac vulcanic de la noi din țara noastră, apa lui fiind considerată cea mai curată apă de la noi, este lacul Sfânta Ana, lângă Tușnad.

O altă atracție deosebită, cu o pădure scufundată, după un cutremur, este și lacul Roșu, în județul Harghita.

Cel mai mare lac sărat de pe continent, lacul Ursu, se află tot la noi în țară, în județul Mureș, având proprietăți curative, un adevărat SPA natural.

Lacul Iezer, un loc cât toată România

Dacă decizi să te aventurezi spre culmile Munților Rodnei și să admiri peisajul de la înălțime, atunci îți recomandăm o drumeție până la Lacul Iezer. Lacul […]