ATRACȚII ȘI OBIECTIVE TURISTICE PRAHOVA

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL PRAHOVA. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Prahova.

Judetul Prahova

La ce să vă așteptati dacă faceți un tur al județului Prahova? La peisaje de poveste și locuri cu o bogată încărcătură istorică și culturală. Găsim aici case memoriale ale unor români de excepție, casa artistului Nicolae Grigorescu, cu câteva tablouri și atelierul său de pictură, a scriitorului Cezar Petrescu, care păstrează parfumul epocii în care a trăit autorul, și casa binecunoscutului muzician George Enescu.

Tot în judeșul Prahova putem admira peisaje ale naturii care ne taie respirația, pe Valea Prahovei, în parcul Natural Bucegi și pe Valea Doftanei. Iubitorii de vinuri pot alege podgoria Dealu Mare, și zona viticolă Valea Călugărescă, recunoscută pentru calitatea deosebită a vinurilor sale. Județul Prahova se mai poate mândri cu două monumente impresionante, castelul Peleș și castelul Cantacuzino.

Primul este numit ,,Perla Carpaților,, și simbol al regalității din țara noastră, iar cel de-al doilea impresionează prin arhitectura neoromânească și colecția de blazoane boierești.

Stațiunea Bușteni

Statiunea-Busteni

Buşteni  este o staţiune balneoclimaterică, aflată 880 metri înălţime, la poalele Caraimanului. Fiind aşezată chiar la poalele munţilor Bucegi, Staţiunea Busteni oferă privelişti spectaculoase. Datorită […]

Vârful Omu din județul Prahova

Varful Omu din judetul Prahova

Fiind al unsprezecelea ca inaltime din tara si cel mai inalt varf muntos al Bucegilor, Varful Omu este admirat zilnic de mii de turisti ce […]