GRĂDINI BOTANICE DIN ROMÂNIA

Pasionații de flori și plante, în general de natură, ori cei care le cercetează, pot să o facă în spații amenajate, în grădinile botanice. Aici pot fi admirate și studiate, plante nu doar autohtone ci și de peste hotare. Însă nu doar ei, vizitează aceste lociri desprinse parcă din poveste.

gradini botanice

Foarte mulți fotografi, cupluri care se căsătoresc aici, ori oameni care simt nevoia de un moment de respiro, aleg să petreacă timp într-o astfel de grădină.

În cazul în care poposiți în București, puteți alege să parcurgeți acest tărâm al florilor și să admirați plante din întreaga lume. Există și o colecție impresionantă de plante exotice, fluturi și trebuie să știți că locația datează de mai bine de un secol, fiind amplasată de botanistul Dimitrie Brândză.

O altă minunăție de astfel de locație se află la Cluj, și este chiar și punct de cercetare pentru studenții de aici și se poate lăuda cu o frumoasă grădină japoneză.

În județul Sălaj, la Jibou se pot admira plante exotice, cu sere pline de plante tropicale, palmieri, chiar și un acvariu.

Chiar și la Iași există o grădină organizată pe sectoare ce cuprind numeroase plante admirabile, în special trandafiri.