Branduri autohtone care te fac mândru că ești român

Cu mult înainte ca produsele bio să fie la modă, brandurile românești scoteau pe piață doar articole obținute din surse 100% naturale sau din materie primă autohtonă. Cu timpul, acest aspect a fost pus pe locul doi, multe companii străine luând locul celor românești, datorită unei strategii de marketing bine pusă la punct. În ultimii ani, convinși din ce în ce mai mult că un produs fabricat în China este inferior din punct de vedere al calității unuia realizat în România, consumatorii s-au reorientat către branduri autohtone care pun preț, ca odinioară, pe lucrul bine făcut.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/romania-flag-europe-countries-red-1460575/

Care sunt numele care fac cinste României și care ar trebui să te facă să fii mândru că ești român îți vom spune în cele ce urmează.

Bateriile auto Rombat

Dacă ești șofer, e imposibil să nu fi auzit măcar o dată de bateriile auto Rombat, cunoscute pentru rezistență și performanțe. Distribuite în aproape toată Europa, dar și în Rusia, bateriile Rombat au fost pentru prima dată produse în 1980. În anul 1996, compania a semnat un contract cu Automobile Dacia Pitești și a obținut exclusivitate în ceea ce privește bateriile auto montate la vremea aceea pe Dacii. De atunci și până astăzi, foarte mulți șoferi au ales să folosească bateriile auto Rombat, care și-au respectat promisiunile făcute clienților.

Pantofii Guban

Guban Blaziu a fost cel care a pus bazele unuia dintre cele mai apreciate branduri românești din toate timpurile. Inițial, pantofii Guban erau produși în cadrul unui atelier meșteșugăresc care, începând cu anul 1970, a trecut la producția de masă și a devenit celebru în toată Europa. Brandul a cunoscut succesul, cel mai probabil, grație materiei prime folosită pentru producerea încălțămintei, care a avut dintotdeauna o calitate superioară. Lucrați manual în proporție de 70%, pantofii erau odinioară destinați elitei românești, însă astăzi oricine îi poate achiziționa.

Produsele cosmetice Gerovital

Foarte apreciate chiar și după 120 de ani de la lansare, produsele cosmetice care poartă semnătura companiei Farmec se bucură de notorietate în foarte multe zone ale lumii. Un adevărat simbol al produselor de îngrijire românești, brandul preferat mai ales de către femei numără peste 400 de articole destinate îngrijirii corpului. Compania clujeană a fost primul producător de creme și emulsii destinate luptei împotriva ridurilor din România, în anul 1967, mulțumită contribuției profesorului doctor Ana Aslan, considerată părintele geriatriei și a gerontologiei.

Din lista brandurilor care au făcut cinste țării noastre nu le putem exclude pe cele care comercializează produse alimentare, păstrate până în ziua de astăzi după rețeta originală, veche de zeci de ani, printre care se numără și biscuiții Eugenia, salamul de Sibiu, vinul Murfatlar, ciocolata Rom sau apa minerală Borsec. Să nu uităm nici de berea Timișoreana sau de pepenii de Dăbuleni, produse pentru care străinii ar plăti oricât să le aibă la dispoziție, așa cum le avem noi. Împreună cu cele menționate mai sus, produsele de origine românească au, cu adevărat, un standard înalt al calității și sunt în topul preferințelor consumatorilor din întreaga lume, așa că ar fi păcat ca tocmai noi să nu le apreciem la adevărata lor valoare și să le consumăm pe măsură.

Care este brandul tău românesc preferat?

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*