Salina Slănic Prahova din orașul Slănic, județul Prahova

Situata in statiunea Slanic Prahova, salina cu acelasi nume este considerata a fi una dintre cele mai mari saline din Europa. De aceea, numarul de turisti care o viziteaza anual este destul de mare.

Amplasamentul salinei se regaseste într-o statiune balneoclimaterica destul de celebra prin proprietatile sale in Romania, situata intre Valea Prahovei si Valea Teleajenului, la o inaltime de 400 metri si o distanta fata de Bucuresti de circa 80 kilometri.

Salina Slanic Prahova are in alcatuire un numar de 14 camere, avand o forma de trapez. In total suprafata salinei cuprinde circa 80.000 metri patrati. Se poate spune ca din salina s-au scos pana acum aproximativ trei milioane metri cubi de sare. Pentru a putea patrunde in mina va trebui sa folositi doua lifturi ce va va asigura transportul in subteran, la aproximativ 208 metri adancime, intregul drum fiind parcurs in circa 3 minute de la urcare.

Temperatura in salina este destul de constanta, de 12 grade Celsius pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. Aerisirea in mina este una naturala, aerul fiind bogat in ioni de natriu, foarte bun in tratarea afectiunilor respiratorii severe. In interiorul salinei este amenajat un sanatoriu ce cuprinde un numar de 50 de paturi, oferind tratamentul pe o durata de circa doua saptamani. Tot in interior au fost amenajate o sala de sport, o sale de mese, un bufet, o sala de biliard si câteva locuri de joaca.

Bine de stiut:

Turistii pot admira in regiune statuile lui Traian si Decebal, sculptate in sare de catre sculptorul Iustin Nastase.

In mina, pacientii pot beneficia de servicii ginecologice, electroterapie, bai cu namol cald, bai reci in lac si bai calde cu ape minerale. De asemenea ca urmare a aerarii, pacientii pot beneficia de tratarea afectiunilor pneumologice grave.

In statiune posibilitatile de cazare sunt multiple, proprietarii pensiunilor oferind turistilor cele mai inalte servicii, dar si drumetii in locul de amplasare a lacului Miresei.

salina-unirea-din-orasul-slanic-flickrIstoric Salina Slanic Prahova din stațiunea Slanic Prahova:

Potrivit atestarilor documentare prima exploatare a regiunii a avut loc de-abia in anii 1688, pe Valea Verde. In anul 1914 s-a format lacul Miresei sau Grota Miresei, avand o adancime de circa 20 metri care a aparut ca urmare a prabusirii unei mine de sare.

Obiective principale de vizitat la Salina Slanic Prahova:

Program de vizitareSalina Slanic Prahova:

Tarif vizitare Salina Slanic Prahova:

În apropiere de Salina Slanic Prahova mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Muntele de Sare, Baia Baciului, Grota Miresei

Contact Salina Slanic Prahova din stațiunea Slanic Prahova:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Salina Slanic Prahova din stațiunea Slanic Prahova:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Salina Slanic Prahova:

Galerie foto Salina Slanic Prahova din stațiunea Slanic Prahova:

Ai vizitat Salina Slanic Prahova?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Salina Slanic Prahova?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*