Locuri turistice din Tulcea:

cetatea-enisala-din-comuna-sarichioi

Cetatea Enisala

Gura Portitei din comuna Jurilovca judetul Tulcea - flickr

Gura Portiței

faleza-din-orasul-tulcea-dan-calin

Faleza din Tulcea

manastirea-cocos-din-comuna-niculitel

Manastirea Cocoș

Locuri turistice din România care merită vizitate:

Rezervația Biosferei Delta Dunării din județul Tulcea

Delta Dunarii din judetul Tulcea

Trecand de orasul Tulcea putem spune ca pasim intr-un cadru natural cu adevarat unic in Europa – Delta Dunarii, locul unde fauna si vegetatia destul de salbatica te incanta inca de la prima privire.

Delta Dunarii din judetul Tulcea

Conform statisticilor, Delta acumuleaza un numar de 1200 de specii de copaci, 300 de specii de pasari si peste 100 de feluri de pesti. Tocmai din acest punct de vedere, Delta a fost consoderata o rezervatie a biosferei denumita si „Paradisul Salbatic al Pasarilor”. Asa se face ca an de an, in mod special vara sau toamna, aceasta rezervatie aduna numerosi turisti, surprinsi de cadrul dezvaluit de natura.

Insulele Sacalin, rezervatia de pasari de la Perisor –Zotoane, Golovita, Grindul Letea sau Uzlina-Crisana sunt puncte de atractie deosebit de importante pentru turistii romani sau straini.

Legendele istorice ale Deltei isi au radacinile in cele mai vechi timpuri. Primele forma de viata au fost observate pe acest teritoriu inca din antichitate, odata cu aparitia culturii Hamangia. In acest fel se poate demonstra ca existenta Deltei dateaza inca din paleolitic. Etniile sunt destul de diferite – asa avem de-a face cu grupuri numeroase de lipoveni, ucrainieni, bulgari sau ciobani de prin locurile ardelene ale tarii. In acest fel traditiile au reusit sa intercaleze si sa creeze o structura unica, un tot unitar al acestei regiuni, dovedindu-si in acest fel propria sa identitate culturala si spirituala.

Bine de stiut:

Atunci cand ajungi in Delta, ofertele de cazare sunt diverse. Gazdele ospitaliere te vor invita sa descoperi lacasurile apelor dunarene, sa admiri pasarile si coloniile din Insula Sahalin, Zatoane, Petrisor, Golobovita sau Grindul Letea. Si cum poti face plimbarea altfel decat cu barca, vaporasul, salupa sau caiacul – pentru ca totul sa ti se para atat de fascinant…

Atunci cand te intorci la pensiune vei fi surprins cu mancarurile traditionale pe baza de peste si in mod special cu ciorba locului – tot pe baza de peste prins de catre pescari in zona.
[geo_mashup_map]

4.5 2 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: