Cum putem să economisim bani atunci când călătorim singuri?

A călători de unul singur devine ceva foarte obișnuit. În trecut, a călători singur implica cheltuieli foarte mari, condiții nu foarte bune și, adesea, cei care doreau să călătorească pe cont propriu erau nevoiți să strângă bani vreme îndelungată. Acum, persoanele care călătoresc singure sunt din ce în ce mai multe la număr, beneficiază de condiții excelente, de prețuri accesibile și chiar învață tot felul de modalități prin care pot reduce costurile.

Iată doar câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă bucurați de o aventură spontană și absolut minunată cu bani puțini:

Puneți la punct modalitatea de transport. Dacă doriți să călătoriți peste mări și țări, atunci ar fi utilă puțină planificare. Biletele de avion sunt cu mult mai ieftine dacă vă veți rezerva călătoria cu câteva luni în avans. De asemenea, aveți grijă la bagaje, pentru a nu plăti mai mult pe excesul de bagaje decât pe călătoria în sine. Dacă veți călători cu mașina personală, atunci optați pentru un RCA ieftin online și nu uitați de trusa medicală de urgență. Dacă veți călători în timpul sezonului rece, indiferent de cât de stabilă pare a fi vremea, nu uitați de importanța anvelopelor de iarnă.

Cazare dincolo de hoteluri. Atunci când luați în considerare opțiunile de cazare, nu vă rezumați doar la hoteluri. Există nenumărate alte opțiuni, printre care pensiune, hostel sau B&B care dețin adesea camere disponibile pentru cei care călătoresc singuri și fără necesitatea de a rezerva un anumit număr de nopți. De asemenea, apartamentele sau studiourile care se pot închiria cu ziua, dar și organizațiile non-profit care oferă ședere în casele localnicilor sunt opțiuni excelente de cazare. Pe lângă o cameră și mâncare, vă veți bucura astfel de și o experiență imersivă.

Întrebați dacă spațiile de cazare includ gratuități. Indiferent dacă optați pentru cazare la hotel sau pentru altă formă de cazare, aflați ce gratuități sunt incluse în tarif. Poate că veți plăti puțin mai mult pe cameră, dar aveți micul dejun sau wi-fi-ul inclus în preț. Puteți servi micul dejun, apoi puteți sări peste prânz și să mâncați ceva mai consistent la cină, economisind astfel o masă. În plus, este bine să aveți în geantă tot felul de gustări, cum ar fi fructe uscate, fructe proaspete, nuci, batoane proteice și altele. Dacă sunteți în toiul unei aventuri sau în plină natură, nu ar avea rost să vă abateți sau să vă întrerupeți bucuria pentru că este ora mesei.

Încercați să negociați. Oricât ar părea de surprinzător, pentru orice lucru putem negocia, inclusiv pentru o cameră de hotel. Mai ales dacă veți călători în zone rurale sau în zone turistice de top, aici turiștii sunt tratați foarte bine, iar negocierile sunt ceva la ordinea zilei. În astfel de destinații de vacanță, se poate negocia totul, de la cazare, mijloc de transport, masă și până la facilități precum intrări în muzee, șezlonguri și umbrele de plajă, ski-uri și clăpari și orice altceva. În destinațiile turistice de top, niciun preț nu este bătut în cuie, iar negocierea este modalitatea cea mai eficientă de a economisi bani și de a vă bucura de momente superbe cu bani puțini. Nu uitați că de abia la fața locului veți găsi cele mai bune oferte, așa că trebuie doar să întrebați. Veți descoperi cu încântare că prețurile online sunt mult mai mari decât cele oferite atunci când pur și simplu întrebați personal. În plus, este recomandat să folosiți numerar pentru a obține oferte mai bune, inclusiv la hotel, în magazine, în restaurante și oriunde v-ați afla. Veți evita astfel taxele bancare, taxele de tranzacții internaționale și taxele de bancomat.

Iată că a călători singur nu mai este ceva scump, periculos și plictisitor. Cu puțină creativitate, planificare și strategii ca cele descrise în rândurile de mai sus, veți putea să vă bucurați de o experiență completă și să economisiți bani.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*