Cum să adormi în 30 de minute sau chiar mai puțin?

De multe ori, chiar dacă suntem obosiți și ne așezăm în pat pentru odihnă, adormim foarte greu. Acest lucru se datorează în mare parte sarcinilor de peste zi și grijilor nesfârșite, însă și duratei sau calității somnului pe care l-ai obținut în nopțile precedente. Dacă ți se întâmplă des să stai cu ochii în tavan prea mult timp înainte să adormi, nu te grăbi să apelezi la somnifere. Îți propunem mai departe câteva soluții care te vor ajuta să te odihnești mai bine în fiecare noapte de acum înainte.

Ai grijă de mediul în care dormi

Păstrează dormitorul curat, liniștit și aerisit. Optează pentru un produs din gama de saltele Somnart care să-ți asigure tot confortul de care ai nevoie, folosește o lenjerie confecționată din materiale de calitate, plăcută la atingere și o pernă potrivită pentru modul în care obișnuiești să dormi. Scapă de aglomerația din cameră și organizează foarte bine lucrurile din încăpere, deoarece acest lucru îți transmite pace și calm. În plus, evită să folosești dormitorul pe post de birou sau spațiu de depozitare, deoarece aceste aspecte s-ar putea să-ți îngreuneze somnul.

Stabilește o rutină înainte de culcare

Este esențial ca, înainte să mergi la somn, să îți creezi un program bine pus la punct. O viață predictibilă este benefică pentru corp și minte, însă rutina zilnică e totodată crucială pentru ceasul intern al organismului. Așadar, în fiecare seară repetă cu strictețe un ritual simplu care să-i inducă corpului tău ideea de somn. Spre exemplu, cu trei ore înainte de culcare nu mai face efort, ci pregătește doar o listă cu lucrurile pe care trebuie să le faci în următoarea zi. Apoi, folosește doar lumini difuze, oprește toate obiectele electronice, fă o baie caldă și citește o carte sau ascultă muzică relaxantă. Când vine ora de culcare, stinge luminile și încearcă să adormi. Dacă îți vei forma același obicei seară de seară, organismul tău va ști când vine momentul pentru somn.

Gândește-te doar la lucruri pozitive

De multe ori, seara, la culcare, este singurul moment în care poți reflecta în liniște la lucrurile din viața ta. Însă, pentru mulți oameni acesta este unul dintre motivele pentru care somnul întârzie să apară. Stresul permanent, grijile și problemele trebuie lăsate deoparte atunci când vrei să te odihnești. Așadar, înainte de a merge în pat încearcă să-ți eliberezi mintea de factorii negativi din viața ta, poate chiar să găsești soluții la problemele tale, apoi gândește-te doar la aspectele plăcute înainte să adormi. Cu siguranță ai foarte multe lucruri frumoase cu care să-ți antrenezi gândurile și să te relaxezi!

Ascultă sunete liniștitoare

Valurile mării, păsări care ciripesc, picăturile de ploaie sau sunetul unei cascade pot fi de ajutor dacă te confrunți cu insomnii. Dacă îți place muzica relaxantă, ascultă câteva melodii înainte de culcare ca să-i induci corpului tău sentimentul de liniște. Uneori, sunetele din natură îți pot aduce calmul și relaxarea de care ai nevoie pentru a te odihni cât mai bine.

Apelează la câteva exerciții de respirație

Dacă vrei să adormi în aproape 60 de secunde, folosește tehnica 4-7-8 dezvoltată de expertul în somn Dr. Andrew Weil. Astfel, ține vârful limbii în spatele dinților din față, expiră aerul pe gură încercând să scoți un sunet șuierător, inspiră pe nas în timp ce numeri până la 4, ține-ți respirația în timp ce numeri până la 7 și expiră pe gură până numeri la 8, în timp ce scoți din nou un zgomot șuierător. Când ajungi la 8, ar trebui ca tot aerul să fie dat afară din plămâni. Procedeul se repetă de 4 ori.

Te poți concentra și asupra respirației și a părților corpului cu care respiri, nas și plămâni, însă dacă nu reușești să adormi, încearcă să caști chiar dacă nu îți vine să faci acest lucru, deoarece prin căscat corpul se liniștește.

Respiră aer curat

Înainte de a merge la somn, respiră aer curat dacă vrei să dormi mai bine. Mergi la o scurtă plimbare sau deschide geamul pentru câteva minute. Acesta este unul dintre cele mai simple trucuri care te vor ajuta să te odihnești.

Lipsa somnului nu te împiedică doar să te concentrezi așa cum trebuie, ci poate conduce la depresie, diabet, infarct sau chiar creștere în greutate. Vestea bună este că tulburările de somn apar adesea din cauza unor obiceiuri proaste, așa că încearcă să-ți organizezi cât mai bine viața pentru a scăpa de nopțile în care stai întins în pat și te enervezi că nu poți să adormi.

Sursa foto: https://image.freepik.com/free-photo/beautiful-young-woman-sleeping-bed_1150-8797.jpg

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*