În ce situaţii se reziliază contractul asigurării obligatorii RCA

Atunci când devii proprietar al unui vehicul, pentru a putea circula pe teritoriul României şi al statelor membre ale Uniunii Europene, este necesar să deţii o asigurare obligatorie de răspundere civilă auto RCA.

RCA ieftin online îţi poate fi de mare folos, oferindu-ţi variante de asigurări obligatorii pe care să ţi le procuri prin intermediul mediului online, scutind timp şi proceduri interminabile.

Accesând pagina, ţi se vor pune la dispoziţie, într-un mod foarte clar şi concret, toate datele de care ai nevoie pentru a încheia o asiguare, şi toate informaţiile care te-ar putea interesa.

Fiind o asigurare obligatorie, mediul online îţi va fi de mare folos, oferindu-ţi toate informaţiile de care ai nevoie, pentru a găsi cea mai potrivită variantă.

În cât timp  poţi obţine poliţa de asigurare în mediul online

Odată ce accesezi pagina pentru a obţine o asigurare RCA ieftin online şi garantezi că ai vârsta legală peste 18 ani, poţi începe urmarea paşilor care se vor finaliza cu obţinerea poliţei de asigurare.

Va trebui să-ţi creeti cont de utilizator, oferind date personale corecte. În funcţie de profilul tău, asiguratorul te va informa cu ofertele potrivite.

În funcţie de alegerea ta şi de rapiditatea cu care vei parcurge toţi termenii şi condiţiile, va urma stabilirea unui contract cu acordul părţilor, prin care se stabilesc toate detaliile legate de datele valabilităţii asigurării, de teritoriile unde eşti asigurat, de plată şi de toate celelalte adăugiri suplimentare.

Imediat ce efectuezi plata, conform procedurilor stabilite prin contract, asiguratorul îţi va trimite poliţa de asigurare,  pe adresa de e mail.

Asigurarea ta va fi validă din ziua următoare celei în care este datat contractul.

Când se poate  rezilia contractul

Contractul asigurării auto obligatorii RCA, poate fi reziliat în anumite contexte.

Contractul va fi reziliat de drept dacă riscul asigurat s-a produs deja, sau producerea riscului a devenit imposibilă, înainte de a se naşte obligaţia asiguratorului. De asemenea, contractul se reziliază de drept, dacă producerea riscului asigurat a devenit imposibilă după naşterea obligaţiei asiguratorului.

Contractul poate fi reziliat atât de către tine ca asigurat, cât şi de către  asigurator, în anumite contexte.

Astfel,  contextele  în care poţi rezilia contractul, pot fi atunci când, ca asigurat,  închei un contract cu alţi asiguratori. Acest drept de opţiune se exercită o singură dată pe perioada unui an, şi poţi opta pentru rezilierea contractelor cu data de intrare în vigoare ulterioară primului contract RCA încheiat.

De asemenea, se va încheia contractul în momentul în care nu mai ai drept de proprietate asupra vehiculului asigurat sau în cazul radierii acestuia din circulaţie.

Asiguratorul poate rezilia contractul, în situaţia în care, ca asigurat, nu respecţi obligaţiile asumate prin contract, cum ar fi condiţiile de plată.

Contractul se denunţă în termen de 20 de zile, în cazul încare nu eşti de acord cu modificările aduse primei de asigurare, modificări stabilite de către asigurator atunci când constată că informaţiile pe care le-ai furnizat la încheierea contractului, nu au fost reale.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*