Moduri creative din bucătăria asiatică de-a găti paste cu orez

Dacă ești un fan al bucătăriei asiatice, atunci cu siguranță apreciezi pastele de orez. Acestea sunt ușor de preparat, pot fi folosite în diverse combinații și au un indice glicemic scăzut, ceea ce le face sănătoase și potrivite pentru orice tip de regim alimentar.

Sursa: https://www.pexels.com/photo/pasta-dish-in-clear-glass-bowl-4049956/

În plus, dacă suferi de boala celiacă sau ai alergie la gluten și nu poți consuma paste făinoase, pastele din orez sunt o soluție potrivită, ca să nu renunți la preparatele tale preferate. Iată cum poți să pregătești pastele din orez în moduri creative.

Tăiței din orez cu legume și sos de caju

Te poți inspira pentru această rețetă din bucătăria indoneziană. Salata Gado-gado este o salată care se prepară în Indonezia din legume colorate și crocante și tăiței din orez. Sosul este pe bază de alune, dar poți folosi orice semințe sau nuci.

Vei avea nevoie de legume cât mai colorate: castraveți, morcovi, ceapă roșie, ridichi, tocate cât mai grosier. Fierbe tăițeii de orez conform instrucțiunilor de pe pachet, scurge apa și amestecă cu legumele. Adaugă sare, suc de lămâie și puțin coriandru, apoi sosul de caju.

Acest sos se prepară din miez de caju, ghimbir, chilli, ulei de măsline sau de cocos, suc de lămâie și apă. Mixează ingredientele cu ajutorul unui robot de bucătărie foarte puternic.

Noodles în stil chinezesc

Tăițeii din orez sunt foarte populari în China, dar faima acestui preparat a depășit de multă vreme granițele acestei țări. În orice colț al lumii poți savura o porție de noodles, în combinații diferite: cu legume sau cu carne de pui sau vită.

Când îți este poftă de o porție de noodles apelează la serviciul de livrare de mâncare de la Chopstix sau încearcă să pregătești tăițeii de orez la tine acasă. Nu este greu deloc. Trebuie să fierbi tăițeii de orez conform indicațiilor de pe ambalaj.

După ce i-ai fiert, îi scurgi și-i ții 30 de secunde sub apă rece, ca să le scazi temperatura. Apoi îi stropești cu câteva picături de ulei de susan și treci la gătitul legumelor sau a cărnii. După ce prepari legumele sau carnea, le amesteci pur și simplu cu tăițeii din orez și obții un preparat delicios și hrănitor.

Paste din orez cu creveți și sos de cocos

Pastele din orez merg de minune cu fructele de mare, în special cu creveții. Pe aceștia îi pregătești într-o tigaie, în timp ce pastele din orez le fierbi în apă sărată.

Ulterior prepari sosul din lapte de cocos neîndulcit, suc de la o jumătate de lime, câteva bucățele de rădăcină de ghimbir, sos de soia și ceapă verde. Opțional, poți adăuga în sosul de cocos și puțin zahăr brun.

Scurge tăițeii și spală-i în apă rece, apoi amestecă-i cu creveții și savurează preparatul proaspăt la care adaugi și dressingul de cocos.

Curry cu tăiței din orez

Curry-ul este un alt preparat reprezentativ pentru bucătăria asiatică. Se aseamănă din multe puncte de vedere cu tocănițele românești, doar că are un gust mai intens aromat și este adesea servit alături de tăiței din orez.

Pentru un curry reușit ai nevoie de ceapă, usturoi și ghimbir, pe care le mixezi cu ajutorul unui robot de bucătărie, înainte de-a le pune într-o tigaie tip wok. La această pastă poți adăuga curry și turmeric, apoi câteva roșii proaspete sau din conservă.

După ce gătești totul câteva minute, este timpul să adaugi lapte de cocos și apoi un mix de legume care îți place. După ce legumele sunt gătite, combină amestecul cu tăițeii fierți separat. Curry-ul poate conține doar legume sau carne de pui sau pește, în funcție de preferințele tale.

Bucătăria asiatică este plină de rețete sănătoase și delicioase. Încearcă aceste rețete cu paste din orez și savurează-le alături de diferite preparate orientale, pentru o experiență culinară exotică.

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*