Printre orașele pe care ar fi indicat să le vizitezi, se numără și Timișoara. Motivele pentru care ar trebui să faci o astfel de călătorie, sunt nenumărate. De la arhitectura din Centrul orașului și până la muzeele și clădirile cu care se ”laudă” orașul de pe Bega, toate merită să fie văzute de către ochii unui curios turist.
De-a lungul timpului, Timișoara, cel mai mare oraș din vestul României, a fost influențată de multe culturi. Românii au folosit-o ca o fortăreață importantă, până când tătarii au distrus-o în secolul al XIII-lea. Cucerite de armatele turcești în 1552, Timișoara a rămas sub protecția lor până în 1718, când regiunea Banatului a intrat sub autoritatea austriacă timp de două secole. Timișoara a devenit mai târziu un oraș comercial și de producție vital. Turcii, austriecii, germanii și sârbii și-au lăsat amprenta și influența lor poate fi văzută și în cartierele din tot orașul chiar și astăzi.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”82″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
Farmecul acestui oraș, stabilit pe malul nordic al râului Bega, constă în caracterul său arhitectural distinct și în viața culturală vibrantă. Frecvent denumită „Little Vienna”, Timișoara găzduiește spectacole muzicale și teatre pe tot parcursul anului, galerii de artă, muzee și o viață de noapte vibrantă. Un loc progresist, cosmopolit, Timișoara a fost primul oraș din Europa și cel de-al doilea în lume, după New York, care a folosit energie electrică pentru a-și lumina străzile publice.
Orașul este ușor de explorat pe jos. Dacă obosești, poți lua tramvaiul, fiind cel mai accesibil și mai rapid mijloc de transport.
Timișoara abundă în bisericile mai multor denominațiuni, un cartier evreiesc, o piță elegantă, barocă și o zonă centrală a pietonilor. Unele dintre monumentele din inima orașului oferă vederi panoramice, în timp ce numeroasele parcuri din acest „oraș de flori” oferă un loc idilic pentru a lua o pauză de la vizitarea obiectivelor turistice.
Din multe puncte de vedere, abundența arhitecturii secesioniste a oferit Timișoarei o poreclă destul de potrivită, ”Mica Vieenă”. Secesiunea s-a dezvoltat în două etape arhitecturale distincte aici. Linile sinuoase și decorațiile florale au caracterizat prima fază care a durat până în 1908. A doua fază, care a continuat până la primul război mondial, a văzut clădiri mai simple, mai mari, cu modele geometrice. Secesionismul în România a reprezentat o legătură importantă între stilul bizantin și arhitectura modernistă ulterioară.
În ceea ce privește cazarea, în Timișoara găsești o mulțime de hoteluri și pensiuni, la toate prețurile.