Top 5 locații de vizitat în România pe timp de iarnă

România este una dintre țările care au un potențial turistic ridicat, o țară cu o gamă variată de atracții turistice atât pe timpul verii, cât și pe timpul iernii. Într-adevăr, frigul și zăpada nu te va împiedica să descoperi frumusețea naturală și culturală a acestei țări, ba chiar va ajuta la crearea unui farmec aparte. Există zone ale țării pe care trebuie neapărat să le vezi și pe timpul iernii, nu numai pe timpul verii, iar despre acestea vei afla din acest articol.

Brașov – bijuteria Transilvaniei care merită descoperită și iarna 

Un oraș medieval fascinant pe care trebuie să îl vizitezi cel puțin o dată, Brașovul beneficiază, în timpul iernii, de o atmosferă cu adevărat magică. Descoperă străzile sale bine conservate și obiectivele faimoase precum Biserica Neagră sau Cetățuia, urcă în autobuzul către Poiana Brașov și bucură-te de distracția pe pârtie sau descoperă atracțiile gastronomice ale orașului. Aruncă într-un troler ieftin câteva obiecte care îți sunt indispensabile într-o călătorie și pornește către această destinație perfectă pentru a explora peisajul inconfundabil al munților înzăpeziți. Poți practica și sporturi de iarnă și te poți bucura de priveliști montane uimitoare. 

Sibiu – orașul care își dezvăluie farmecul în timpul iernii

Un alt oraș care strălucește în toată splendoarea sa în timpul sezonului rece este Sibiu. Piața Mare, clădirile sale colorate și târgul de Crăciun fac ca acest loc să devină unul cu adevărat de poveste în timpul iernii.  

Mai mult decât atât, orașul găzduiește diverse evenimente culturale și festivaluri tradiționale, astfel că poți experimenta autenticitatea românească și atmosfera caldă a comunității locale în mijlocul iernii.

Maramureș – o privire în inima tradițiilor românești

Despre zona Maramureșului se știe că este unică în România, iar satele tradiționale pitorești și peisajele montane impresionante contribuie la această faimă creată. În timpul iernii, Maramureșul devine deosebit de atrăgător, cu case de lemn acoperite de zăpadă și tradiții păstrate vii. Poți descoperi dansuri tradiționale, ateliere de artizanat și evenimente speciale dedicate sărbătorilor de iarnă, toate acestea făcând din Maramureș o destinație perfectă în timpul sezonului rece.

Călimănești – relaxare pe un șezlong la baza munților înzăpeziți 

Călimănești este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor care doresc să se relaxeze și să se bucure de peisajele spectaculoase ale Munților Carpați pe timpul iernii. Celebru pentru apele minerale și pentru stațiunea balneară, Călimănești oferă turiștilor o gamă variată de activități, inclusiv posibilitatea de a se relaxa pe şezlonguri confortabile, lângă apele aburinde care vin din adâncul pământului. Cu priveliști uimitoare asupra muntelui și a naturii înconjurătoare, poți savura momente de liniște într-un decor natural de poveste.

Delta Dunării – un paradis natural în timpul iernii

Chiar dacă nu îți fuge gândul la Delta Dunării atunci când e vorba de destinații din timpul iernii, aceasta poate fi adăugată cu succes pe listă. Cu frigurile sale blânde și liniștea caracteristică, Delta Dunării oferă o experiență unică în mijlocul naturii și în această vreme a anului. Păsările migratoare, zăpada pe stufăriș și priveliștile uimitoare ale apei înghețate creează un peisaj spectaculos. 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*