Locuri turistice din România care merită vizitate:

Top 7 cele mai frumoase locuri de vizitat în România

Să facem cunoştinţă cu ţara noastră şi cu principalele atracţii turistice în care omul şi-a lăsta amprenta puţin spre deloc. Iată cele mai spectaculoase locuri de vizitat în România:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”35″ sortorder=”368,372,375,371,377,378,379,367,369,370,373,374,376,380″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]1.Biserica de sub lac

În zilele toride de vară, în judeţul Cluj, mai exact în satul Beliş, de sub lac îşi face apariţia o biserică, care datează din secolul al XIX-lea.

În perioada în care seceta îşi face simţită prezenţa, iar nivelul apei din Lacul Beliş-Fântânele, scade, îşi fac apariţia ruinele primei biserici construite de păstorii care s-au aşezat în acel loc.

2. Cascada Beuşniţei

Aceasta cascadă se află în judeţul Caraş-Severin, într-o rezervaţie naturală din cadrul Parcului Naţional Cheile Nerei. Această este cea mai compactă suprafaţă calcaroasă din România.

Această cascadă este formată de pe Râul Beu.

3. Lacul Dracului

Acesta se află tot în Parcul Naţional Cheile Nerei, în judeţul Caraş-Severin.

Lacul Dracului este cel mai mare lac carstic din România, având o adâncime de 9,3 m. şi un diametru de 20 m.

Acesta este considerat monument al naturii tocmai pentru culorile deosebite ale apei, acestea variind între albastru, verde şi turcoaz.

4. Bâlea Lac

Bâlea Lac se află în Munţii Făgăraş, in vecinătatea drumului Transfăgărăşani, la cota 2034.

Lacul are o lungime de 360 m şi o adâncime de 11m.

Bâlea lac se află la 77 km. de oraşul Sibiu şi 85 km. de Curtea de Argeş.

5. Canionul Şapte Scări

Acesta se află în judeţul Braşov, în Munţii Piatra Mare, fiind un defileu săpat în calcare jurasice, în partea central-vestică a munţilor.

La o altitudine de 980 m. şi cu o lungime de 160 m. acesta deţine 7 scări cu înălţimi variate de la 2,5 m. şi până la 15 m. în momentul în care Pârâul Şapte Scări creşte în volum, aceste scări se transformă în cascade.

6. Cascada Bigăr

Cunoscută şi sub numele de Izbucul Bigăr, se află pe Valea Minişului, accesul spre această cascadă se realizează de pe DN 57B, între Bozovici şi Anina, din judeţul Caraş-Severin.

Cascada este inclusă în rezervaţia naturală Parcul Naţional Cheile Nerei, cu o suprafaţă de 176 ha.

Această cascadă este unică deoarece apa cade de pe o stâncă, care este acoperită cu muşchi, oferind un adevărat spectacol vizual.

7. Drumul Transfăgărăşani

Acesta este un drum ce-şi face loc prin Munţii Făgăraşului, ce începe din localitatea Bascov, din judeţul Argeş şi se termină în apropierea localităţii Cârţişoara, din judeţul Sibiu.

Cu o lungime de 152 km. parte a DN 7C, drumul este o minunăţie atât prin tehnică şi infrastructură, cât si prin peisajele minunate prin care-şi face loc cu cele mai alambicate curbe şi schimbări de altitudine.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: