Transformă-ți grădina într-un loc ideal pentru relaxare. Iată 5 soluții simple și de efect

Indiferent de mărimea lor, grădinile ar trebui să fie un loc în care să poți să evadezi pentru a te relaxa și a te distra. Dacă acum ai tendința mai degrabă să fugi de grădină decât să te refugiezi în ea, atunci e momentul să o transformi în locul ideal pentru a-ți petrece timpul. Descoperă 5 soluții simple și de efect.

Eliberează spațiul

A venit momentul să te descotorosești de mobila de grădină veche, mai ales dacă s-a deteriorat sau pur și simplu nu este confortabilă. O poți dona sau recicla. De asemenea, scapă de jucăriile copilului tău dacă acesta este prea mare să le mai folosească. Fie că e vorba despre tobogane sau leagăne, ele ocupă mult spațiu și este foarte probabil să cunoști deja un părinte fericit să le primească. După ce ai eliberat spațiul, gândește-te care sunt lucrurile care-ți fac plăcere atunci când vrei să te relaxezi și pregătește-te să-ți amenajezi grădina pentru a gazdui toate acele activități.

Construiește sau fă un upgrade piscinei

Cui nu-i place să poată oricând ieși în curte pentru a înota sau a juca o partidă de volei în apă? Fie că faci pluta sau că te relaxezi la marginea ei încercând să obții acel bronz de invidiat, o piscină, oricât ar fi de mică, te ajută să te detensionezi după o zi obositoare de muncă sau, de ce nu, poate chiar și în timpul pauzei de prânz. E o modalitate grozavă să te răcorești în zilele călduroase și îți oferă relaxarea si bucuria de care familia ta are nevoie. Unde mai pui că sigur va deveni un punct de interes pentru toți prietenii tăi?

Plantează flori și arbuști

Fă-ți timp pentru a „îmblânzi” iarba și vegetația care crește nestingherit în grădina ta. Dar nu doar în această săptămână, ci și săptămâna viitoare, și peste două săptămâni, și peste trei. O grădină îngrijită cere efort constant, însă, din fericire, acest efort nu trebuie să fie prea mare, mai ales dacă optezi pentru o motocoasă electrică cu acumulator. După ce ai domolit problema vegetației în exces, plantează flori și arbuști astfel încât să creezi un landscaping de excepție care să te facă să jinduiești după orele petrecute în grădină atunci când ești la serviciu, spre exemplu. Acest lucru va conferi grădinii tale și intimitate, deoarece nimeni nu va putea vedea în curtea ta, fie că grădinărești, faci plajă sau înoți în piscină.

Investește într-un grătar

Un grătar te va ajuta să stai mai mult cu familia ta afară, fără televizor, telefoane sau jocuri video care să vă întrerupă timpul petrecut împreună. Puteți face cu rândul la supravegherea preparatelor de pe grătar și fiecare își poate pregăti mâncarea preferată, fie că e vorba de friptură, de mici, de legume la grătar sau de cârnăciori picanți.

Adaugă scaune, canapele sau șezlonguri

Ca să-ți transformi cu adevărat grădina într-un loc primitor, trebuie să ai, bineînțeles, unde sa te poți așeza. Scaunele, canapelele sau sezlongurile îți vor permite să te destinzi, fie că o faci sub o umbrelă, lângă piscină sau pe terasă. Dacă acestea sunt confortabile, atunci cel mai probabil vei petrece mai mult timp afară, iar dacă vrei să ai parte de și mai multă destindere, instalează-ți câteva hamace în curte, în funcție de numărul de amatori din familia ta.

Profită din plin de grădina ta și transform-o într-o oază de relaxare și de liniște în care să îți petreci cât mai mult timp. Sunt multe moduri prin care poți face acest lucru, în funcție de interesele și pasiunile tale și ale celor dragi, dar cu siguranță cele 5 soluții menționate în acest articol îți vor fi de ajutor. Mult succes!

Sursă foto: Shutterstock.com

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*