Vacanța în Maldive: informații utile despre călătorie și atracții turistice

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Te pregătești de concediu și vrei să mergi într-o destinație exotică, unde să te bucuri de soare, căldură și relaxare? Îți recomandăm o vacanță în Maldive, paradisul tropical cu peste o mie de insule. Iată care sunt cele mai utile informații pentru o călătorie în Maldive așa cum îți dorești.

Cum ajungi în Maldive? Informații despre zboruri și condiții de călătorie

Te-ai decis să mergi în vacanță peste mări și țări, așa că vei călători cu avionul multe ore. Alege curse charter organizate de operatori turistici specializați în destinația Maldive. Astfel vei beneficia de cele mai bune condiții pe durata zborului și de un program convenabil, fără escală. Vei ajunge fresh și gata de distracție în arhipelagul paradisiac din Marea Laccadivelor. Te vei bucura pe deplin de frumusețea plajelor de la Oceanul Indian, pentru că ai timp de odihnă și nu pierzi o zi când ajungi și o alta la zborul de întoarcere.

Găsești bilet de avion București-Maldive pe site-urile agențiilor de turism online. Optează pentru firme cu servicii turistice complete, precum Vola.ro, care îți oferă bilete de avion, hoteluri, sejururi personalizate, pachete de vacanță, transferuri de la aeroport la locul de cazare, închirieri de iahturi și mașini. 

Ce să vizitezi în Maldive? Stațiuni, obiective și atracții turistice în Maldive

Parcul Național Kani Maldive reprezintă una dintre cele mai populare atracții turistice din Maldive și cuprinde două insule principale, Huraa și Maafushi. Aici vizitatorii au posibilitatea să descopere pădurile tropicale și rezervațiile de păsări din zonă. Un alt loc recomandat pentru iubitorii de natură este Rezervația Biosferei Atolului Baa.

Opțiunile de cazare sunt diverse, de la hoteluri de lux în resorturi exclusiviste, până la vile pe plajă și bungalouri lacustre. Se poate călători între insule cu feriboturi sau cu bărci tradiționale. Croazierele în largul oceanului reprezintă o atracție irezistibilă în Maldive, mai ales când este vizibilă strălucitoarea ”mare de stele”, un fenomen natural spectaculos, creat de fitoplanctoni bioluminiscenți.

Atracțiile culturale din Maldive sunt spectaculoase și merită vizitate în excursii ghidate. Cele mai importante obiective turistice sunt Palatul de cherestea din Utheemu, Muzeul Național al Maldivelor din Male, Moschea de Vineri-Hukuru Miskiiy, Galeria de artă Esejihi, patrimoniul etnografic din Feydhoo. 

Unde să te distrezi în Maldive? Cele mai bune plaje, restaurante și locuri de agrement în Maldive

Cele mai frumoase plaje din Maldive sunt Furanafushi Beach și Paradise Island Beach. Turiștii găsesc aici peisaje de vis, relaxare la spa, petreceri la beach baruri cu muzică până în zori, distracție activă, cu toată gama de sporturi nautice. 

Insule precum Fihalhohi, Maafushi, Hulhumale ori Veligandu sunt celebre pentru scuba diving, scufundări, snorkeling, windsurfing, parasailing, body surfing, ski nautic, jet ski, knee boarding și plimbări cu banana. Există chiar și un patinoar artificial, pe atolul Bolifushi.

Oferta gastronomică este generoasă, pentru că arta culinară din Maldive cuprinde influențe indiene, srilankeze, arabe, britanice. În topul preferințelor sunt specialitățile din fructe de mare, curry, preparate cu mirodenii exotice, curmale și banane, deserturi cu fructe tropicale și lichioruri parfumate. 

 

Inspiră-te din sugestiile prezentate și alege cea mai bună ofertă de vacanță în Maldive. Selectează un sejur în Maldive pe baza informațiilor despre călătoria cu avionul în Maldive și despre atracțiile turistice pe care le găsești în arhipelagul de vis din Oceanul Indian.  

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*