Cetatea Făgărașilor din orașul Făgăraș, județul Brașov

Atunci cand esti in apropiere de tara Fagarasului nu este indicat sa treci pe acolo fara sa vizitezi Cetatea ce ii poarta numele.
Vizitata anual de mii de turisti, Cetatea Fagarasului a fost construita pe parcursul a mai multor secole, temelia fiind pusa la inceputul secolului XIV, sfarsind la sfarsitul secolului XVIII.

Initial, constructorii au dorit sa o transforme intr-un amplasament strategic de maxima importanta istorica, pentru ca ulterior aceasta sa fie transformata intr-o inchisoare destul de celebra, aici fiind inchisi infractori ce s-au manifestat prin acte violente destul de severe.

Legenda
Potrivit istorisirilor, aici Negru Voda a dorit sa amplaseze tara Carpatilor Meridionali, Valahia. Potrivit structurii sale destul de solide, aceasta este una dintre cele mai strasnice monumente istorice a timpului, atat din tara, cat si de peste hotare. Initial, cetatea a fost
construita pe o structura din lemn, avand de jur imprejur un sant sapat in pamant.
Ulterior, aceasta a fost incendiata, fara a mai ramane vreo urma a vestigiilor celebre.

Ulterior, Stefan Mailat, voievod al Transilvaniei a transformat lacasul intr-un celebru castel din piatra, destul de solid pentru acele vremuri, devenind asadar unul dintre punctele de maxima importanta istorica. Spre sfarsitul secolului XVIII zidurile cetatii au fost dublate in interior, avand de aceasta data o grosime de aproape 8 metri. In secolul XVIII, cetatea a intrat sub asediul Austriei, fiind un adapost al garnizoanelor austriecilor, devenind doar un punct militar, pierzandu-si atractia princiara de mai inainte.

Nu putem omite atunci cand ajungem aici sa vizitam Fecioara de Fier, un instrument de tortura destul de celebru, avand scopul pedepsei capitale. Sicriele din Sala Dietei cuprind resturile umane ale celor care s-au ocupat de restarare. Cetatea are si o iesire secreta care da spre partea sudica a lacului, dar si un tunel secret care pleaca din fantana de la etajul 1 al cetatii, ducand pana in centrul istoric al Fagarasului.

Bine de stiut:
Cetatea Fagarasului are in alcatuirea sa Muzeul Tarii Fagarasului, o biblioteca cu zeci de volume de carti vechi si o crama. De asemenea, cetatea da posibilitatea oricui sa se casatoreasca pe meleagurile sale, putand gazdui cununii civile.

Cetatea Fagarasilor din orasul Fagaras
Istoric Cetatea Fagarasilor din Fagaras:

Obiective principale de vizitat la Cetatea Fagarasilor:

Program de vizitare Cetatea Fagarasilor:

Tarif vizitare Cetatea Fagarasilor:

În apropiere de Cetatea Fagarasilor mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Cetatea Fagarasilor din Fagaras:
Tel: –
Email: –
Web: –

Adresa Cetatea Fagarasilor din Fagaras:
Localitate: –
Strada: –
GPS: –

Cum se ajunge la Cetatea Fagarasilor:

Galerie foto Cetatea Fagarasilor din Fagaras:

Ai vizitat Cetatea Fagarasilor?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Cetatea Fagarasilor?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*