Biserica Dintr-o Piatră din comuna Năeni, judeţul Buzău

Biserica dintr-o piatră este unul dintre cele mai importante obiective turistice din judeţul Buzău. Biserica dintr-o piatră se afla în localitatea Naieni, situată în vârful dealului Istriţa, o zonă viticolă destul de importantă a judeţului şi ţării.

Biserica dintr-o piatră este construită din celebra piatra de Năeni. De la construcţie şi până la altar şi catapeteasmă, maeştrii făuritori au folosit acelaşi material – piatră.

Pentru a ajunge la Biserică dintr-o piatră va trebui să mergi pe un drum destul de abrupt. Localnicii spun despre aceasta că se afla atât de sus încât parcă ajunge în ceruri. Nu poţi să treci indiferent, fără să te miri atunci când îi priveşti frumuseţea.

Biserica dintr-o piatră poartă hramul „Duminica Floriilor”ce se serbează cu o duminică înaintea sărbătorilor pascale.

Biserica Dintr-o Piatra din comuna Naeni - panoramio

Istoric Biserica dintr-o piatră din comuna Năeni:

Obiective principale de vizitat Biserica dintr-o piatră:

Pictura Bisericii dintr-o piatră urmează stilul bizantin. Până şi elementele de decor interior, precum strana sunt frumos cioplite în aceeaşi piatră de Năeni, dându-se astfel clădirii o durabilitate destul de mare. Cei care au ajutat la construcţia elementelor decorative sunt artişti celebri precum pictorul Florin Stan şi sculptorul Gheorghe Tarasenco.

Program de vizitare Biserica dintr-o piatră:

Tarif vizitare Biserica dintr-o piatră:

În apropiere de Biserica dintr-o piatră mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Dacă te afli în apropiere nu ai cum să nu păşeşti în Peştera Pustnicului Ambrosie ce se află la aproximativ un kilometru distanţă.

Destul de aproape de Biserică dintr-o piatră stă şi cariera de piatră, dar şi Grotele Preistorice. Tabăra de Sculptură de la Naieni, Cramele de la Pietroasele, dar şi Situl Arheologic Zănoaga sunt alte obiective turistice importante ale regiunii.

Contact Biserica dintr-o piatră din comuna Năeni:

Tel: –

Email: –

Web: –

 

Adresa Biserica dintr-o piatră din comuna Năeni:

Localitatea: comuna Năeni, judeţul Buzău

Strada: –

GPS: 45.111678,26.50243

Cum se ajunge la Biserica dintr-o piatră:

Pentru a ajunge la Biserica dintroo piatră, trebuie să veniţi dinspre Săhăteni, de pe DN 1B. Localitatea este traversată de DJ 205 (Sărata Monteoru – Pietroasele – Năeni – DN 1B).

Galerie foto Biserica dintr-o piatră din comuna Năeni:

Ai vizitat Biserica dintr-o piatră?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Biserica dintr-o piatră?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

One Response to “Biserica Dintr-o Piatră din comuna Năeni, judeţul Buzău”

Read below or add a comment...

 1. Mihaela Ionescu says:

  Interesant si de vizitat!
  M-am abonat si eu la site-ul dv., dar as dori sa-mi comunicati de ce este numai in lb. engleza? Noi traim in Romania si este normal ca aceste reviste sa fie tiparite, in primul rand, in lb. romana si apoi in limbile de circulatie internationala! Asa sunt adevaratii profesionisti care editeaza reviste pentru promovarea obiectivelor turistice!
  Poate ar fi profesional sa corectati aceste nereguli!
  Multumesc!
  Mihaela Ionescu

Lasă un comentariu...

*