Satele cehești din județul Caraș-Severin

Satele cehesti din județul Caraș-Severin reprezinta o regiune in care colonizarea pare sa nu isi fi pus amprenta mai deloc in aceste teritorii.

Satele cehesti din judetul Caras-Severin - flickr

Satele cehesti din județul Caraș-Severin sunt in numar de cinci, situate in zona Clisurii Dunarii: Gerník (512 persoane), Svatá Helena (507 persoane), Bigr (229 persoane), Rovensko (150 persoane) și Šumice (143 persoane).

Frumusetea si traditiile satelor cehesti din județul Caraș-Severin se mai pastreaza inca si astazi intrucat numarul mic al locuitorilor, dar si asezarea izolata din punct de vedere geografic nu le permite locuitorilor din alte tinuturi sa le invadeze teritoriul, cultura si valorile.

Cehii din Banat se numara printre ultimele populatii colonizate in Banat de pe vremea Imperiului Habsburgic, acestia ajungand aici in anii 1823, 1827, 1862 datorita nevoilor de conservare a teritoriului, pazirii granitelor, dar si pentru a popula teritoriile cucerite.

Satele cehesti din Banat sunt inconjurate de sate de origine sarba. Limba ceha, dar si modulde conservare a obiceiurilor reprezinta principalele puncte de atractie a locuitorilor din zona.

De asemenea, arhitectura locuintelor are o valoare inestimabila din punct de vedere cultural.

Bine de stiut:

Principala indeletnicire a locuitorilor din satele cehesti din Banat este agricultura, modul in care acestia isi muncesc pamanturile reprezentand o traditie cu adevarat valoroasa.

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

One Response to “Satele cehești din județul Caraș-Severin”

Read below or add a comment...

  1. Cristo says:

    Frumoasa descriere, mult adevăr despre acele meleaguri puțin cunoscute. Felicitări pentru articol.

Lasă un comentariu...

*