Stațiunea Costinești din comuna Costinești, județul Constanța

Statiunea Costinesti reprezinta una dintre cele mai importante atractii turistice ale tarii, din zona litoralului romanesc.

Statiunea Costinesti din comuna Costinesti judetul Constanta - flickr

Statiunea Costinesti a capatat de-a lungul timpului tot mai multa popularitate, initial fiind consacrata drept statiunea tinerilor si studentilor. Ulterior, in aceasta statiune se regasesc generatii de toate varstele, petrecand in amintirea vremurilor trecute.

Statiunea Costinesti se afla situate pe tarmul Marii Negre, nefiind foarte populate iarna, avand pana intr-o mie de locuitori.

De-a lungul timpului in statiunea Costinesti au fost construite numeroase hoteluri, vile si pensiuni, care mai de care mai elegante, oferind ospitalitatea specifica dobrogeana turistilor romani sau straini ajunsi in aceste locuri.

In interiorul statiunii Costinesti vom putea observa un lac ce ii poarta numele, intins pe o suprafata de 7 hectare, insa nu foarte adanc. Datorita nivelului ridicat de sare, namolul din acest lac este folosit pentru tratarea afectiunilor reumatismale. Lacul Costinesti este singurul lac din Romania care nu are o alimentare subterana.

Din punct de vedere istoric, statiunea Costinesti dateaza de pe vremea unei colonii grecesti numita Parthenopolis. De-a lungul vremurilor, aceasta a purtat diferite denumiri – Stratoni, Mangeapunar, Biffelbrunnen. Numele pe care il poarta in prezent i-a fost acordat acesteia de la un cunoscut om politic ce a locuit aici la sfarsitul secolului al XIX-lea – Emil Costinescu. In epoca comunista, statiunea Costinesti a purtat numele de Dezrobirea.

Bine de stiut:

Odata ajunsi in statiunea Costinesti, turistii pot admira :

  • epava Evangelia

  • Obeliscul

  • microformele săpate în calcar

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*