Lacul si Padurea Snagov se gasesc la aproximativ 35 de kilometri de Bucuresti, pe autostrada ce leaga Capitala de Ploiesti.
Acesta fiind un loc ferit de agitatia orasului, racorit la umbra unei vegetatii generoase, si pierdut in linistea unui sat cu viata domoala, locul este preferat atat de cei care vor sa petreaca o zi relaxata, cat si de cei care au la dispozitie un week-end in care vor sa se recreeze. De asemenea se poate opta pentru o plimbare cu bicicleta prin misterioasa regiune a Snagovului sau pentru un circuit pe lacul Snagov cu vaporasul.
Lacul Snagov are o suprafata de 5.75 kmp, 16 km lungime si 9 m adancime maxima. Acesta este marginit partial de Padurea Snagov si reprezinta cel mai important lac de agrement din jurul capitalei, fiind cel mai pitoresc dintre atractiile turistice din zona. Forma lacului este alungita si sinuoasa, cu multe golfuri, iar in partea din aval este insula pe care se gaseste Manastirea Snagov, ce adaposteste mormantul domnitorului Vlad Dracula Tepes.
Pe malurile lacului Snagov, in afara de stuf si papura creste si nufarul indian (lotusul), nuferi albi si galbeni. Fauna piscicola, care atrage numerosi pescari amatori, se remarca prin existenta mai multor specii de pesti: platica, crap, biban, somn, stiuca, rosioara si guvizi. Aici au fost pescuite exemplare care reprezinta adevarate recorduri: platica de 28 kg, somn de 150 kg, crap de 32 kg, stiuca de 16 kg. De asemnenea, luciului apei este perfect pentru practicarea canotajului sau a altor sporturi nautice.
Padurea Snagov este un palc al vechilor Codrii Vlasiei, ce acopereau odinioara intreaga Campie Romana. Amenajata sub forma de parc, cu alei pietruite ce se strecoara pe sub arbori umbrosi, aceasta padure se intinde pe 1470 hectare.
O suprafata de 10 ha din padure a fost denumita rezervatie naturista, geobotanica si forestiera. Padurea Snagov este formata din arbori de mai multe generatii si gasim numeroase exempare de stejari, frasini, tei care ating inaltimi de 30 de metri. Printre arborii masivi se dezvolta tufisuri de alun, catina, lemn cainesc si soc. Primavara infloresc ghioceii, brandusele, brebeneii, margaritarul si crinul de padure. Adurea adaposteste caprioare, cerbi lopatari, pisici salbatice, fazani, potarnichi, cintezoi, pitigoi, privighetori, porumbei salbatici, turturele, sitari si becatine.
Bine de stiut:
Datorita amplsamentului (padure, lac in apropiere), diferenta de temperatura intre Bucuresti si Snagov este de aproximativ 2-3 grade Celsius [in minus].
[geo_mashup_map]