Cazanele Dunării din comuna Dubova, județul Mehedinți

Regiunea Dunarii este pe cat de frumoasa, pe atat de mareata.

Cazanele Dunarii din comuna Dubova judetul Mehedinti - flickr

Regiunea Cazanele Dunarii din Banat face parte din defileul Dunarii, pentru o portiune de 9 kilometri, intre Dubova si Ogradena.

Cazanele Dunarii scot in evidenta un peisaj de-a dreptul fascinant, fiind regiunea in care Dunarea trece prin munti, ingustandu-se atat de mult incat pare un raulet mai mic, avand o latime maxima de 250 metri. Cu toate acestea, aici adancimea apei depaseste circa 75 de metri, fiind considerat un adevarat monument al naturii, unic in Europa si in lume.

In regiunea Cazanelor, Dunarea se ingusteaza intr-atat de mult dintr-o data incat nici nu ti se mai pare ca avem de-a face cu un fluviu atat de important pentru Europa. ”Laleaua Cazanelor” este zona in care Cazanele Mari se despart de Cazanele Mici prin lacul Dubova. Odata cu ridicarea Portilor de Fier, latimea maxima a Dunarii in aceste regiuni era de 150 metri.

De aici putem remarca Drumul lui Traian, dar si Tabula Traiana, avand semnificatii istorice nemaintalnite.

Bine de stiut:

Odata ajunsi aici, va puteti relaxa la o partida de pescuit insotit de prietenii cei mai apropiati. De asemenea, puteti practica inotul, dar si sporturile nautice extreme.

In regiune mai puteti vizita manastirea Mraconia si Bustul lui Decebal.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

One Response to “Cazanele Dunării din comuna Dubova, județul Mehedinți”

Read below or add a comment...

  1. dorin says:

    am fost si pot spune ca este superb!

Lasă un comentariu...

*