Pârtia Kalinderu din orașul Bușteni, județul Prahova

Situata chiar in apropiere de Crucea de pe Caraiman, Partia Kalinderu din Busteni ofera fiecarui impatimit al sporturilor de iarna o priveliste de neuitat.

Partia Kalinderu din orasul Busteni judetul Prahova - flickr

Omologata de Federatia Internationala de Schi, Partia Kalinderu are o cuprindere destul de mare, putand deveni gazda unor concursuri internationale de acest gen.

Partia Kalinderu apartine domeniului privat al statului, administrat de Primaria din Busteni. Numele sau a fost dat de la Kalinderu Ioan, administratorul Domeniilor Coroanei Regale din timpul regelui Carol I. In prezent aceasta a fost destul de frumos modernizata, are un telescaun din care poti admira privelistea de brazi inalti, adus din Italia. De asemenea, tunurile de zapada artificiala sunt menite sa suplimenteze stratul de zapada atunci cand natura nu a fost indeajuns de generoasa cu aceste locuri, bucurand astfel turistii aflati pe partie cu schiurile sau saniuta.

Partia Kalinderu are o lungime de 1500 de metri, fiind prevazuta cu doua sosiri, una pentru avansati, iar cealalta pentru incepatori. Latimea partiei este de 60 metri. De asemenea, in cazul in care nu stii sa schiezi si iti doresti acest lucru poti gasi indrumare de la profesorii de schi prezenti in scoala de schi, infiintata in anul 2006.

Bine de stiut:

Partia de ski este una dintre cele mai populate si mai moderne partii de pe Valea Prahovei, beneficiind in acelasi timp de un flux mare de turisti in timpul iernii.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*