Cetatea Şcheia, întâlnită şi sub denumirea de Cetatea de Apus a Sucevei, este o cetate în ruine aflată în partea de nord-vest a oraşului Suceava.
Nu există drum de acces la ruinele cetăţii şi nici măcar un indicator care să-i semnaleze existenţa, multă lume neştiind nici de existenţa ei şi cu atât mai puţin de locul unde se afla.
Istoric Cetatea Şcheia din Suceava:
Cetatea făcea parte din sistemul de fortificaţii construit în Moldova la sfârşitul secolului al XlV-lea, în momentul apariţiei pericolului otoman.
Sistemul de fortificaţii medievale cuprindea aşezări fortificate (curţi domneşti, mânăstiri cu ziduri înalte, precum şi cetăţi de importanţă strategică), în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având şanţuri adânci.
Cetatea a fost construită la sfârşitul secolului al XIV-lea de Petru I Muşat, fiind demantelată la începutul secolului al XV-lea de Alexandru cel Bun.
Obiective principale de vizitat Cetatea Şcheia:
În prezent, din Cetatea Şcheia nu au mai rămas decât nişte ruine.
Program de vizitare Cetatea Şcheia:
–
Tarif vizitare :
–
În apropiere de Cetatea Şcheia mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
Biserica armenească „Sfântul Simion”, Mânăstirea Zamca
Contact Cetatea Şcheia din Suceava:
Tel: –
Email: –
Web: –
Adresa Cetatea Şcheia din Suceava:
Localitatea: Suceava
Strada: Cernăuți
GPS: –
Cum se ajunge la Cetatea Şcheia:
La cetate se poate ajunge pe un drum forestier aflat la capătul Străzii Mihail Sadoveanu din Suceava, printr-o pădurice, până se ajunge în creasta dealului Zamca, în locul numit Șeptilici.
Locul unde se află cetatea este marcat printr-un vechi indicator, actualmente rupt, dar al cărui picior de fier poate fi lesne observat.
[geo_mashup_map]
Galerie foto Cetatea Şcheia din Suceava:
Ai vizitat Cetatea Şcheia?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Cetatea Şcheia?