Manastirea Cozia din orașul Călimănești, județul Vâlcea

Atunci cand aduci vorba despre insemnatatea Manastirii Cozia poti spune ca ea reprezinta o parte din trecutul nostru trait in prezent.

Autentica prin infatisarea sa, Manastirea Cozia este o adevarata capodopera a stilului bisericesc romanesc.

Adunand un numar mai mare de 600 de ani din momentul cladirii sale, aceasta a gazduit aici sute de calugari, oameni de cultura, cunoscuti prin lucrarile si scrierile lor artistice.

Forma sa arhitectonica, coloratura, dar si sculptura de piatra a facut obiectul a numeroase cercetari artistice, devenind o adevarata opera de arta pentru acestia. Sculpturile in lemn si picturile murale au reprezentat un adevarat mijloc de inspiratie pentru numerosi poeti si povestitori, mai ales in scrierile lor istorice, manastirea fiind considerata un adevarat punct strategic pentru viitorul tarii.

Anual mii de turisti romani si straini incearca sa ii deschida portile, fiind fascinati de farmecul sau aparte, dar si de trecutul sau istoric aflat in numeroase opere de acest gen.

Mănăstirea Cozia se afla situata in apropierea Vaii Oltului, pe drumul national Ramnicu Valcea – Sibiu, la 22 km de Ramnicu Valcea si 75 km de Sibiu, intr-un peisaj muntos, cu bogate paduri de foioase si conifere.

manastirea-cozia-din-orasul-calimanestiIstoric Manastirea Cozia din Calimanesti:

Manastirea Cozia a fost cladita de Voievodul Tarii Romanesti, Mircea cel Batran. De asemenea, trecutul ne duce cu gandul si la vizitele altor domnitori la fel de vestiti sau la patriarhii ecumenici care si-au facut vestita prezenta in aceste locuri pentru donarea de carti patriarhale sau pentru atestare documentara, printre care ii putem enumera pe Eremia al Constantinopolului si Chiril Lucaris, Macarie patriarhul Antiohiei, Nectarie, Paisie si Dosoftei al Ierusalimului.

La alegerea locului pentru constructie, Mircea cel Batran a incercat sa gaseasca un amplasament care sa confere o mare siguranta in Valea Oltului, fiind considerata un punct strategic de lupta impotriva otomanilor, dar si un adevarat lacas de rugaciune pentru voievozii acelor timpuri.

Obiective principale de vizitat la Manastirea Cozia:

Program de vizitare Manastirea Cozia:

Tarif vizitare Manastirea Cozia:

În apropiere de Manastirea Cozia mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Manastirea Cozia din Calimanesti:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Manastirea Cozia din Calimanesti:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Manastirea Cozia:

Galerie foto Manastirea Cozia din Calimanesti:

Ai vizitat Manastirea Cozia?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Manastirea Cozia?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*