Rezervația naturală Focul Viu din comuna Andreiaşu de Jos, județul Vrancea

Rezervatia naturala Focul Viu se afla in apropierea orasului Focsani, la numai 37 kilometri departare, in localitatea Andreiasu de Jos, pe malul Milcovului.

Am putea spune ca Milcovul este destul de frecvent vizitat de catre mii de turisti, an de an, acestia urmarind frumusetile zonale. Desi asezarile rurale de aici sunt cuprinse de saracie, natura le confera turistilor multa liniste, dar mai ales o serie de surprize destul de inedite in asa fel incat sa renunte la drumetiile lor.

Se poate spune ca natura a inzestrat pamanturile acestor locuri cu multe bogatii si zacaminte naturale si, tocmai de aceea, ca urmare a unor urme de gaze naturale, in zona se creaza impresia ca pamantul arde ca o torta. Intr-adevar, cateva flacari stau de veghe si zi si noapte, fiind principala atractie a turistilor veniti sa viziteze tinuturile vrancene.

Inca din anul 1995 intreg teritoriul situat in aceste locuri a fost numit Rezervatie Naturala, fiind o zona ocrotita prin lege. Am putea spune ca binele este destul de mare daca ne vom gandi la protectia padurilor de conifere din aceste regiuni, astfel putandu-se proteja pamanturile si locuintele situate pe dealurile inalte in fata alunecarilor de teren.

Potrivit specialistilor, ca urmare a unor depozite de hidrocarburi insemnate, acestea ies la suprafata, generand flacari destul de pronuntate. Flacarile difera in dimensiuni, pornind de la cele mai joase de 10 centimetri si pana la cele mai inalte, ajungand uneori chiar la 60-70 centimetri. Chiar si așa, vulcanii noroiosi nu isi vor putea face aparitia in asemenea locuri tinand cont de asezarea geografica si de influentele naturii.

De asemenea, intreaga regiune este protejata de un zid de piatra, in asa fel incat turistii sa nu se aventureze prea mult, punandu-si sanatatea in pericol.

Rezervatia Naturala Focul Viu din comuna Andreiasu de Jos - flickr

Bine de stiut:

An de an, localnicii din Andreiasu de Jos cheama turistii la distractie, cantand si dansand la Sarbatoarea Focului Viu.

Istoric Rezervatia naturala Focul Viu din localitatea Andreiasu de Jos:

Obiective principale de vizitat la Rezervatia naturala Focul Viu:

Program de vizitare Rezervatia naturala Focul Viu:

Tarif vizitare Rezervatia naturala Focul Viu:

În apropiere de Rezervatia naturala Focul Viu mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Rezervatia naturala Focul Viu din localitatea Andreiasu de Jos:

Tel: –

Email: –

Web: –

 

Adresa Rezervatia naturala Focul Viu din localitatea Andreiasu de Jos:

Localitate: –

Strada: –

GPS: –

Cum se ajunge la Rezervatia naturala Focul Viu:

Galerie foto Rezervatia naturala Focul Viu din localitatea Andreiasu de Jos:

Ai vizitat Rezervatia naturala Focul Viu?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Rezervatia naturala Focul Viu?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*