2 idei prin care prietenii tăi îți pot cunoaște mai bine orașul natal, Timișoara

Uneori mergem în vizită, alteori trebuie să primim vizite. Situația cu atât devine ușor mai stresantă, mai ales dacă primim vizitatori despre hotare. Ce e drept, schimbul de experiență este o practică veche de câțiva ani, dar care în continuare are farmecul său, plus zeci de avantaje. Dacă ai fost într-un schimb de experiență și acum poate că e rândul tău să primești oaspeți sau dacă pur și simplu prietenii tăi din capitală vor să te viziteze și să îți cunoască orașul, sigur te întrebi cum anume le-ai putea prezenta Timișoara într-o modalitate cât mai complexă.

Pe de o parte, nici nu vrei ca prezentarea să se termine cu una cu două de parcă ai fi în pană de idei, iar pe de altă parte, parcă nici nu vrei să îți porți prietenii dintr-un restaurant în altul sau de pe o terasă pe alta. Iată că Banat Reisen îți sare în ajutor cu câteva modalități prin care le poți face cunoștință prietenilor tăi cu orașul tău, Timișoara. Este vorba despre patru tururi tematice, fiecare axându-se pe un anumit subiect și pe o anumit aspect alt orașului. Poți opta pentru un singur tur în funcție de timpul pe care îl aveți la dispoziție, sau poți opta pentru mai multe tururi, mai ales dacă prietenii tăi vor avea o ședere mai lungă și sunt dornici să afle lucruri noi. Iată, în rândurile de mai jos, câteva informații despre cum îți poți plimba prietenii în Timișoara.

  • Grand Tur. Acest tur este dedicat iubitorilor de istorie și celor care doresc să afle toate particularitățile unui oraș. La urma urmei, una e să știi că Timișoara a fost primul oraș european care a introdus iluminatul electric stradal, și alta e să știi că Timișoara este și orașul rozelor, căci aici două familii aristocratice de florari, și anume Muhle și Niemetez, au cultivat mai bine de 1400 de soiuri de trandafiri exportate în tot Imperiul Austro-Ungar, dar și la case regale din toată Europa. Astfel de detalii plăcute și multe altele veți afla într-un Grand Tur. Turul se întinde pe durata a trei ore, timp suficient în care veți explora atracțiile turistice, piețele și zonele de interes, precum Piața Maria, cea mai veche clădire din oraș, Spitalul Militar și Sinagoga.
  • Mini Tur. Acest tur este grozav dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție sau dacă, după un mic dejun prea bogat doriți să vă destindeți puțin până la masa de prânz. De ce să stați în casă când puteți să prezentați prietenilor cele mai importante atracții turistice ale Timișoarei? Aveți nevoie de cel mult două ore, timp în care prietenii vor afla de la ghidul specializat pus la dispoziție de Banat Reisen informații despre principalele atracții ale orașului, și anume Piața Victoriei împreună cu Catedrala Ortodoxă, Opera și Teatrele Naționale, palatele pieței, Castelul Huniade, apoi Piața Libertății cu Primăria Veche, cu descoperirile arheologice, cu clădirile militare și istoria Tramvaiului, apoi strada pietonală Vasile Alecsandri cu ale sale clădiri emblematice, urmate de Piața Unirii unde se află cel mai emblematic ansamblu arhitectural al orașului, iar la final veți vizita Bastionul Maria Therezia.

Pentru cei care aveți mai mult timp la dispoziție sau doriți să explorați pe îndelete paginile de istorie ale Timișoarei, mai există și alte opțiuni de tur, și anume Timișoara de altădată și Turul Revoluției și al Comunismului.

Toate aceste opțiuni de tur pot completa programul pe care l-ai stabilit pentru prietenii tăi sau pot fi nucleul șederii lor. Cert este că vor pleca din Timișoara cu o părere minunată și că vor spune mai departe lucrurile pe care le-au văzut și pe care le-au aflat, ceea ce întotdeauna este un lucru îmbucurător.

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*