5 motive să vizitezi Oradea

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/vnAJDHu8-zM

România este recunoscută ca o țară bogată, ce conține toate formele de relief. Orașele țării sunt diferite dar au un farmec aparte, motiv pentru care toți turiștii sunt încântați de peisaje și abia așteaptă să revină. Nici Oradea nu face excepție, fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din România.

Oradea este o destinație ideală pentru amatorii de călătorii, pentru că este unul dintre cele mai vechi orașe din țară, ce beneficiază de clădiri impresionante și o atmosferă unică. Astfel, fie că ești pasionat de arhitectură sau de plimbări lungi prin oraș, orașul de pe Crișul Repede merită să fie vizitat. Vrei să afli care sunt principalele motive pentru care merită să vizitezi Oradea? Ține cont de următoarele sugestii!

În Oradea găsești a treia sinagogă ca mărime din Europa
Sinagoga Neologă Zion este primul obiectiv turistic pe care merită să-l vizitezi atunci când ajungi în Oradea. Această sinagogă este a treia ca mărime din Europa și a fost construită pe malul Crișului Repede de comunitatea evreiască neologă din oraș. Prezența comunității evreiești în Oradea a contribuit masiv la dezvoltarea orașului, fapt pe care îl vei observa la orice pas când colinzi prin oraș.

Totodată, la Oradea vei găsi și cel mai mare edificiu în stil baroc de pe teritoriul țării, Bazilica Romano-Catolică, de o frumusețe aparte.

Oradea te întâmpină cu o arhitectură deosebită
De regulă, turiștii aleg să viziteze un oraș și pentru arhitectura sa. În Oradea, arhitectura îmbină elemente vechi și elemente moderne, oferind un mix interesant pentru privitori.

Oradea îmbrățișează comunități însemnate de germani, evrei și maghiari care și-au lăsat amprenta asupra arhitecturii orașului. Din acest motiv, clădirile din Oradea pe care merită să le vezi în timpul unei vacanțe în Oradea sunt Podul Intelectualilor, Casa Poynar sau Palatul Moskovits, o bijuterie arhitecturală, construită de mai bine de un secol.

În Oradea poți merge la cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România
Oradea este cunoscută și pentru existența celei mai mari stațiuni balneare cu regim permanent din România, Băile Felix. Această stațiune se află la doar 8 km distanță de acest municipiu și oferă tratarea cu succes a numeroaselor afecțiuni reumatice sau ale aparatului digestiv.

La Băile Felix te poți bucura de un sejur relaxant într-o stațiune care se află pe locul doi, după litoralul Marii Negre, în privința numărului locurilor de cazare.

La Oradea te poți bucura de o cetate cu aer medieval
Cetatea din Oradea a rămas cea mai bine păstrată cetate construită în stil renascentist italian din Europa. Merită să vezi cetatea Oradea, care te va surprinde cu forma pentagonală și bastioanele sale, ridicată între 1570 și 1618 de arhitecții italieni.

Cetatea a fost restaurată în anul 2014, iar în 2016 a fost deschis și primul hotel din clădire, cu peste 15 camere care păstrează un aer medieval. Cetatea din Oradea a rămas unul dintre puținele construcții de acest tip din țară, așa că nu trebuie să o ratezi!

În Oradea poți merge la singurul muzeu Art Nouveau din țară
Nu în ultimul rând, la Oradea vei găsi și singurul muzeu Art Nouveau din țară, un spectacol arhitectural de excepție. În plus, vei putea să observi modul în care muzeul a fost construit muzeul acum un secol, cu mobilier de epocă și piese decorative splendide.

Ai luat decizia să faci un city break în Oradea? Pregătește-ți bagajele și ești gata de plecare! Ai nevoie de o pereche de jeanși comozi, curele de firmă pentru femei, un tricou și o pereche de sneakersi, care îți garantează confortul atunci când colinzi pe străzi.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*