8 lucruri pe care s-ar putea să nu le știi despre caviar

Dintotdeauna au circulat tot felul de informații despre caviar, și asta pentru că această delicatesă atât de apreciată deține o istorie lungă și remarcabilă. În continuare, se crede despre caviar că este uluitor de scump și că este rezervat doar celor bogați. În realitate, există numeroase tipuri de caviar de vânzare, care variază ca preț, de la caviar scump și până la caviar accesibil, care poate fi consumat acasă, măcar ocazional.

În general, cel mai scump tip de caviar este cel de sturion, acesta fiind și cel mai apreciat de către cunoscătorii din întreaga lume. Iată, în rândurile de mai jos, 8 informații despre caviar pe care poate doriți să le aflați dacă doriți să introduceți această delicatesă în stilul personal de viață:

1. Caviarul este obținut din ouă de pește, adesea numite „icre”. Cel mai fin caviar este cel obținut din icre de sturion și există patru soiuri principale, și anume Beluga, Ossetra, Sterlet și Sevruga.

2. Icrele de la sturionul Beluga sunt cele mai mari, au o textură cremoasă, o aromă intensă și variază în ceea ce privește culoarea de la gri deschis la gri închis.

3. Caviarul Ossetra, pe de altă parte, are un gust mai subtil, o textură untoasă și diferă de la maro închis la gri verzui.

4. Caviarul Sterlet, cel de-al treilea tip de caviar de sturion, are o nuanță aurie, iar din acest motiv se considera în vremurile mai îndepărtate ca fiind rezervat doar aristrocrației.

5. Caviarul Sevruga, într-un final, este caviarul cel mai comun de sturion și este, în general, de culoare gri deschis și are o aromă mai intensă decât multe alte tipuri de caviar.

6. Majoritatea ouălor de sturion provin din mările din jurul Rusiei și Iranului, deși destul de recent, Statele Unite și China au început să pună bazele mai multor crescătorii de sturion pentru a-și produce propriul caviar.

7. Mărimea și culoarea ouălor sunt factorii principali care stabilesc prețul unui tip de caviar și care determină cât de apreciat va fi acel caviar. Cele mai scumpe ouă, preferate de cunoscătorii din întreaga lume, sunt cele aurii și argintii, care au un aspect aproape ireal și care sunt cu mult mai atractive în comparație cu ouăle mai mici, de culoare gri închis sau negru.

8. Cunoscătorii din întreaga lume sunt de părere că cel mai bun caviar provine de la sturionul sălbatic, atât în ceea ce privește gustul, cât și în ceea ce privește aspectul și textura. Totuși, caviarul provenit de la peștele de crescătorie a ajuns să fie mai popular în rândul consumatorilor de pretutindeni, precum și în rândul bucătarilor profesioniști, în mare parte pentru că este mai accesibil la preț spre deosebire de caviarul provenit de la peștele sălbatic.

Sunt desigur, numeroase alte informații care circulă despre caviar, însă dacă vă gândiți să introduceți acum caviarul în regimul alimentar sau poate ca un răsfăț în stilul personal de viață, informațiile referitoare la principalele tipuri de caviar, la proveniența caviarului și cele referitoare la aroma și textura sa sunt un bun început spre a deveni un cunoscător de caviar.

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*