5 saline din România pe care trebuie să le vizitezi în 2019

Începutul noului an este perioada perfectă pentru a-ți face planuri de vacanță. Venim cu o serie de recomandări pentru a te ajuta să îți alegi destinația de vacanță și îți propunem câteva dinte cele mai frumoase saline din România.

Salinele sunt recunoscute datorită beneficiilor pe care le aduc organismului. Medicii specialiști recomandă curele terapeutice într-o salină deoarece aerosolii din interior ajută la eliminarea toxinelor din corp, la distrugerea bacteriilor și virușilor nocivi, întăresc imunitatea și fluidizează mucoasele. O vacanță într-o stațiune unde există și o salină te va relaxa și încărca cu energie pozitivă. Iată câteva idei de vacanță unde există și o salină!

Salina Turda
Considerată una dintre cele mai frumoase saline naturale, salină Turda a fost reamenajată tocmai pentru a reprezenta o destinație turistică de excepție. Este amenajată modern, ba mai mult, în interior vei putea face o serie de activități relaxante. Te poți juca minigolf, tenis de masă, bowling, te poți plimba cu barca pe lacul cu apă salină suprasaturată ori poți admiră de la înălțime stalactitele din sare. Salina Turda este o destinație de vacanță în care te relaxezi, dar poți să urmezi și un tratament pentru afecțiuni reumatice sau ginecologice.

Tarifele sunt variate pentru accesul la Salină Turda. Adulții poți plăți 20 de lei/zi, în timp ce copiii, elevii și studenții plătesc doar 10 lei.

Dacă te gândești să stai mai multe zile în vacanță, trebuie să știi că pentru accesul în salină îți poți face și abonamente pentru minim 7 zile și vei plăti mai puțin. Iar dacă ai plecat cu puțini bani la tine și nu îți ajung pentru cheltuielile din vacanță, atunci o soluție avatanjoasa este creditul rapid. Găsești credite rapide foarte avantajoase aici cu ajutorul cărora îți vei putea prelungi vacanța cât timp mai ai nevoie. Linia de credit are o limită de 2.000 de lei, iar tu poți retrage rapid banii când ai o nevoie urgentă. Banii îți sunt virați pe card în 2 ore din momentul în care tu ai solicitat suma dorită din contul tău de client.

Salina Târgu Ocna
Salina se întinde pe o suprafață de 13.000 mp, la o adâncime de 240 metri. În interior salinei vei găsi o biserică spectaculos amenajată, cu elemente de arhitectură scluptate în sare, dar și icoane care sunt agățate pe pereții de sare. De asemenea, un punct de atracție al salinei este și lacul cu apa sărată și cascadă din interiorul salinei. Și aici vei putea face o serie de activități care să te relaxeze. Poți juca biliard, tenis de masă, minifotbal sau baschet. Există și un magazin de suveniruri de unde îți poți cumpăra o amintire pentru acasă. Tariful pentru o zi în salina Târgu Ocna este pentru adulți-18 lei, iar pentru copii -9 lei.

Salina Praid
Un oraș mic din județul Harghita, dar care deține cea mai mare salină din România. Se zvonește că salina datează încă de pe vremea romanilor, deoarece în interior s-au găsit cărămizi care au înscrieri latine. În interiorul salinei a fost amenajat și un parc de aventură care le permite curajoșilor să se cațere pe stâncile de sare. Tariful pentru o zi în salină este de 22 lei pentru adulți și 12 lei pentru copii, elevi și studenți.

Salina Slănic Prahova
În urma mai multor teste specifice de puritate a aerului s-a demonstrat faptul că cel mai curat aer din lume poate fi respirat în salină Unirea din Slănic Prahova. Este una dintre cele mai mari saline din Europa, cu o suprafața de aproximativ 80.000 de metri pătrați, iar în interior vei găsi mai multe terenuri de sport pentru handbal, tenis, minifotbal, volei și chiar un loc amenajat pentru carting. În salina de la Slănic Prahova există și un sanatoriu cu 50 de pături, destinat persoanelor cu probleme de sănătate, care doresc să facă tratamente pentru o perioadă de două săptămâni. Serviciile oferite sunt de electroterapie, băi cu nămol cald și cu ape minerale reci, dar și servicii ginecologice.

Salina Ocnele Mari
La doar 8 km de Râmnicu Vâlcea, salina Ocnele Mari este locul ideal pentru relaxare, agrement și tratament. În interiorul salinei găsești terenuri de baschet, tenis, biliard, volei, dar și locuri de joacă special concepute pentru copii dotate cu leagăne, tobogane și balansaore. Tariful este de 17 lei pe zi, iar pentru copii și studenți-de 8 lei pe zi.

Link foto: https://pixabay.com/ro/salina-turda-sare-pestera-a-mea-1928526/

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

One Response to “5 saline din România pe care trebuie să le vizitezi în 2019”

Read below or add a comment...

  1. Vali says:

    Atat la Turda cat si la Praid pretul biletului pentru adulti este de 30 de lei 🙂

Lasă un comentariu...

*