Stațiunea Rânca din județul Gorj

Situata pe crestele cele mai inalte ale muntilor, la o altitudine de 1650 metri, Statiunea Montana Ranca reprezinta un loc perfect pentru relaxare in orice perioada a anului, oferindu-le turistilor vara racoarea de care au nevoie pentru a scapa de temperaturile caniculare din marile orase si iarna frumusetea si distractiile de pe partiile de ski.

Statiunea Ranca din judetul Gorj - flickr

Statiunea Montana Ranca se afla pe crestele Muntilor Parang, pe versantul sudic al acestora.

In Statiunea Montana Ranca putem parcurge o serie destul de numeroasa de trasee turistice, putand ajunge de aici si pana spre Valea Gilortului, Muntele Cerbu, Cabana Pestera Muierii, Cabana Voievodu, Varful Papusa, Cabana Voievodul sau Obarsia Lotrului.

Statiunea Montana Ranca se afla inconjurata de mai multe lacuri glaciare. Lacul Glaciar Rosiile, Lacul Glaciar Mija sau Lacul Glaciar Calcescu reprezinta puncte de atractie destul de importante ale regiunii. Manastirea Polovragi, Crasna, dar si Lacul de Acumulare Vidra sunt vizitate anual de mii de turisti.

Statiunea Montana Ranca reprezinta un punct de distractie pentru miile de turisti iubitori ai sportului alb – avand in apropiere 5 partii de ski modern amenajate, de diferite dificultati.

Bine de stiut:

Statiunea Montana Ranca se afla in apropierea orasului Targu Jiu, la o distanta de 62 de kilometri.

Posibilitatile de cazare sunt multiple, turistii putandu-se orienta atat spre hoteluri de lux, cat si spre pensiuni cu specific romanesc.

Pentru a ajunge aici puteti parcurge un traseu montan foarte frumos – Transalpina, statiunea aflandu-se la capatul acesteia.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*