România se poate mândri cu câteva stațiuni balneare în care oamenii se pot relaxa dar și trata de diverse boli .
Astăzi, 70 de spitale din România oferă ajutor pentru multe tulburări și afecțiuni medicale, inclusiv reumatism, endocrină, rinichi, ficat, respirație, inimă, stomac și boli nervoase, precum și alimentație, metabolism și tulburări ginecologice. România găzduiește mai mult de o treime din izvoarele minerale și termale din Europa. Factorii naturali sunt completați – sub îngrijire medicală atentă – prin fizioterapie, acupunctură, electroterapie și medicamente produse din plante.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”81″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
Printre principalele stațiuni din România se numără: Mangalia, Neptun, Eforie Nord, Covasna, Slănic Moldova, Vatra Dornei, Borsec, Herculane, Buziaș, Sovata, Bazna, Ocna Sibiului, Băile Felix, Tușnad, Călimănești și Govora.
Băile Felix. Înființată în secolul al XVIII-lea, Baile Felix este în prezent cea mai mare stațiune de sănătate din România, deschisă pe tot parcursul anului. Apele termale găsite aici, foarte bogate în oligominerali, sunt completate de noroi sapropelic. Această combinație naturală s-a dovedit utilă pentru ameliorarea efectelor reumatismului și a unei anumite paralizii, precum și a afecțiunilor ginecologice și a tulburărilor nervoase.
Eforie Nord. Eforie Nord este situat pe litoralul romanesc al Marii Negre, în apropiere de Lacul Techirghiol, ale cărui ape au fost mult timp folosite ca un tratament pentru tulburări ale sistemului artritice, reumatice, interne și nervos. Apele lacului Techirghiol sunt de cinci ori mai sărate decât marea. Eforie Nord a fost înființată în 1894, când a fost deschisă prima clinică aici. Mai târziu, sub patronajul regelui Carol I (1839 – 1914), a apărut o stațiune de sănătate. În afară de aerul și soarele de la mare, un alt factor curativ este noroiul bogat, negru, sapropelic – cunoscut la nivel local ca nămol – de la Lacul Techirghiol.
Mangalia. Construit pe locul în care orașul Callatis era acum 2400 de ani și unde s-au găsit morminte vechi de piatră, statui de zei și alte artefacte, Mangalia oferă tratamente pentru afecțiuni legate de rinichi, sisteme digestive și nervoase, piele și ficat. Cel mai sudic oraș românesc de pe litoralul Mării Negre, situat la aceeași latitudine cu orașul francez Nisa, beneficiază de numeroase resurse naturale: noroi sapropelic din Lacul Techirghiol, apă de mare, ape sulfuroase și bioclimat marin, bogat în aerosoli salinici și radiații solare, care stimulează organismul uman.
Ocna Sibiului. Tratamentele cu aerosoli și băile cu apă sărată din lacurile create după ce câteva mine vechi de sare au fost inundate au fost folosite aici cu succes în tratamentul afecțiunilor reumatice, dermatologice, endocrine și ginecologice, precum și a astmului.
Sovata. Prima dată menționată într-un document din 1597, dar înregistrată ca o stațiune în 1850, Sovata este situată la 1.600 de metri deasupra nivelului mării, în regiunea împădurită uimitoare a Transilvaniei. Sovata ”se laudă” cu lacul heurotermic Ursu (Ursul) – unic în Europa. Apele minerale de aici sunt prescrise în afecțiunile ginecologice și de sterilitate.Mina de sare de la Praid din apropiere oferă un mediu adecvat pentru tratamentul afecțiunilor sistemului respirator, cum ar fi astmul.