Locuri turistice din România care merită vizitate:

6 motive să-ți cumperi o mașină Plug-in Hybrid

Pe măsură ce există o preocupare din ce în ce mai mare pentru mediul înconjurător, în rândul utilizatorilor se constată o creștere a interesului pentru mașinile hibrid. Ce-i drept, interesul pentru aceste modele are la bază și rațiuni financiare, modelele hibrid având un consum mai redus de combustibil.

Tehnologia hibrid este utilizată atât pentru autoturisme cât și pentru vehiculele destinate transportului de persoane, unul dintre cele mai recente din această gamă fiind Ford Tournero Custom Plug-in Hybrid. Este vorba chiar de primul model de acest tip din segmentul său, având o capacitate de opt locuri și un consum mixt estimat la 3,3 litri la suta de kilometri.

Dacă intenționezi să-ți cumperi o mașină în viitorul apropiat, iată care sunt argumentele pentru care trebuie să te orientezi către un model hibrid din oferta nesteautomotive.ro.

Grad scăzut de emisii poluante

Protejarea mediului este unul dintre elementele principale care recomandă utilizarea modelelor hibride și electrice. Un autovehicul hibrid poate funcționa atât cu combustibil, cât și cu energie electrică și astfel, emisia de noxe în atmosferă este mai mică decât în cazul autovehiculelor propulsate doar cu combustibil.

Consum scăzut

Cu un plin de rezervor făcut, un autovehicul hibrid poate parcurge mai mulți kilometri decât unul pe benzină sau motorină, ceea ce se traduce într-un consum mai scăzut de combustibil. Bineînțeles, pentru aceasta este nevoie să încarci și acumulatorii de curent. Până la 60 de kilometri pe oră, mașinile hibrid rulează cu motorul electric fără a consuma combustibil, cel pe benzină sau motorină fiind acționat doar la viteză mai mare.

Este ideală pentru traficul în oraș

Traficul aglomerat din marile orașe generează un consum mare de combustibil, implicit costuri mai mari pentru proprietar. Cu o mașină hibrid, această problemă va dispărea, dacă vei folosi în oraș opțiunea de alimentare cu energie electrică din baterii. Au suficientă autonomie pentru a face față orelor petrecute în traficul sălbatic din oraș, iar în cazul în care rămâi fără curent, se comută automat pe alimentarea cu combustibil.

Se încarcă mai repede decât automobilele full electric

O problemă o constituie timpul de care mașina are nevoie pentru încărcarea acumulatorilor de mare putere. În cazul autovehiculelor hibrid, timpul de încărcare este mai scurt decât cel necesar mașinilor electrice, asta și pentru că acumulatorii sunt de capacitate mai mică.

Frânare și demaraj mai eficiente

Un alt avantaj al mașinilor hibride ține și de siguranță, având un sistem de frânare mai eficient decât modelele pe combustibil. De asemenea și demarajul este mai bun. iar vehiculul răspunde mai rapid la comenzi.

Nivel redus de zgomot

Motoarele electrice sunt mult mai silențioase decât cele pe combustibil, astfel că atunci când rulează pe modul electric, nivelul de zgomot produs de mașinile hibride este unul scăzut.

Care sunt punctele slabe?

  • Prețul – modelele hibride sunt mai scumpe decât mașinile pe benzină sau motorină, însă diferența se amortizează în timp dacă vei folosi mașina cu preponderență în mediul urban. La viteză mică, mașina folosește motorul electric, fără a consuma combustibil, spre deosebire de mașinile pe benzină sau motorină, care au un consum mai mare în condiții de trafic aglomerat. 
  • Se defectează mai des – din păcate, defecțiunile în cazul mașinilor hibrid apar mai des decât în cazul celor pe combustibil, iar reparațiile se fac doar la service-uri specializate.
  • Risc sporit în caz de accident – modelele mai vechi sunt expuse unui risc de incendiu în cazul unui accident, din cauza bateriilor de înaltă tensiune, care propulsează motorul electric. Problema a fost însă înlăturată în cazul modelelor mai noi, care sunt prevăzute cu un sistem ce dezactivează automat bateriile, în cazul unui accident.
  • Necesită încărcare aproape zilnic – încărcarea bateriilor este o grijă aproape zilnică a proprietarilor de mașini hibrid. În alte țări, aceasta nu este o problemă decât pentru cei mai comozi, însă în România, proprietarii au la dispoziție un număr mic de stații de încărcare.

Sursa foto: pixabay.com

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: