Care sunt avantajele ochelarilor de soare oglindă?

 

 

Ți-ai văzut vreodată reflexia în lentilele unor ochelari de soare? Afla că modelele respective poartă denumirea de ochelari de soare oglindă și reprezintă una dintre cele mai populare categorii disponibile pe piață, alături de ochelarii polarizați. În acest articol vei descoperi principiul de funcționare și principalele avantaje pe care le asigură aceste produse, pentru a înțelege dacă se raportează la așteptările tale.  

Cum funcționează ochelarii de soare oglindă?

Lentilele reflectorizante ale unor astfel de modele sunt realizate dintr-o sticlă oglindită specială, pentru realizarea căreia sunt utilizate atât culori tradiționale, cât și mai multe straturi de înveliș optic reflectorizant. Cu ajutorul acestor straturi, cantitatea de lumină ce trece prin lentile este redusă în mod semnificativ, contribuind astfel la protecția țesutului conjunctiv în fața radiațiilor UV. 

De regulă, pelicula cromatică a lentilei este amplasată pe partea frontală a acesteia, jucând un rol esențial în stoparea reflexiilor. Însă la ochelarii de soare tip oglindă, suprafața posterioară a lentilei este la rândul său căptușită cu straturi anti-reflectorizante (AR), ce contribuie la reducerea cantității de lumină reflectate din această zonă. Așadar, lentilele special concepute pentru ochelarii oglindă sunt compuse din straturi multiple de înveliș optic reflectorizant (spate) și pelicule de nuanță aplicată pe sticlă (față).

Care avantaje asigură ochelarii de soare oglindă?

Cei care poarte ochelari de soare tip oglinda se bucură de o serie clară de avantaje: 

Reducerea efectului de strălucire este unul dintre principalele motive pentru care utilizatorii aleg ochelarii de soare oglindă. Datorită sistemului de straturi analizat în capitolul anterior, aceste modele de ochelari previn pătrunderea unei cantități de lumină prea mari în structura lentilelor, astfel încât vederea să nu fie afectată de reflexiile strălucitoare. Acest proces este vital în timpul orelor de condus, generând un nivel de siguranță foarte ridicat. 

Mascarea perfectă a ochilor este posibilă cu ajutorul acestor ochelari de soare. Cei care se vor afla în fața ta. nu vor putea vedea altceva decât propria reflexie, atunci când își vor îndrepta privirea către lentilele special concepute. În schimb, tu te vei putea bucura de claritate optimă, observând prin ochelarii oglinda cele mai importante detalii din jurul tău. 

Obținerea unui look ce poate capta atenția reprezintă alt avantaj al utilizării unor ochelari de soare oglindă. Lentilele acestora pot avea diferite culori, astfel că poți achiziționa nu doar unul, ci mai multe modele, adaptate la cromatica disponibilă în garderobă. Ochelarii de soare cu lentile oglindă au un aer retro cool extrem de apreciat în prezent, de aceea, ți-i recomandăm cu multă încredere!

Comandă ochelari de soare oglindă de pe Lensa.ro

Dacă informațiile prezentate în acest articol te-au convins să achiziționezi unul sau mai multe modele, te invităm acum să descoperi colecția de ochelari de soare tip oglinda de pe Lensa.ro! Ai acces la o gama variată de produse pentru copii, femei și bărbați, însă și modele unisex, în linii și culori apreciate de toți cei care poartă ochelari de soare. 

Alege aceste produse în funcție de criteriile pe care tu le consideri relevante – culoarea și forma lentilelor, dimensiunile ramelor, brandul sau bugetul de care dispui – și alege apoi cei mai potriviți ochelari de soare tip oglindă de pe Lensa.ro, la prețuri pe care nu le poți ignora! Bucură-te de soare, însă și de o vedere cât mai clară, apelând la soluții ce oferă siguranță și confort ochilor tăi! 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*