Satul Ciocanu din comuna Dâmbovicioara, județul Argeș

Fiind situat in culoarul Rucar Bran, intr-o zona unde salbaticia este la ea acasa, iar aspectul naturii isi pastreaza inca aspectul neatins, satul Ciocanu te ajuta pentru moment sa uiti de griji, de probleme si sa te lasi purtat de inspiratia naturii…

Satul Ciocanu din comuna Dambovicioara judetul Arges - flickr

Satul Ciocanu este situat in comuna Dambovicioara din judetul Arges, fiind situat la una dintre cele mai inalte altitudini din tara, la 1200 metri inaltime.

Ajuns aici poti vedea pe indelete frumusetea Muntelui Bucegi, dar si Masivul Piatra Craiului. In cazul in care esti un impatimit al sporturilor reci poti veni aici inca de prin luna octombrie si pana pe la inceputul lunii mai. Cu toate acestea, in cazul in care sunt ninsori va trebui sa te astepti la inzapeziri, singura modalitate de a mai pleca fiind folosirea plugului sau a saniei. Nici iubitorii anotimpului cald nu vor putea refuza o plimbare pe crestele muntilor din apropiere, admirand puritatea naturii si farmecul vegetatiei si faunei din regiune.

Satul Ciocanu a ramas neatins de rautatile Partidului Comunist, astfel ca locuitorii reusesc si astazi sa isi munceasca terenurile. Cu toate acestea, cei ce locuiesc aici se ocupa cu pastoritul oilor si cu cresterea vacilor, in marea lor majoritate. Capitele de fan, dar si casele destul de rare, parca atarnate pe cate o colina te duc cu gandul la descrierile din povestile scriitorilor celebri.

Bine de stiut:

Pentru a ajunge aici va trebui sa te indrepti in directia Brasov-Campulung-Pitesti, fiind situat la trei kilometri de localitatea Sirnea.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*