Ce trebuie să știi despre drepturile și resonsabilitățile angajatorilor și angajaților după un accident la locul de muncă?

După ce a avut loc un accident la locul de muncă, cei mai mulți angajați își doresc să se recupereze cât mai rapid și să se întoarcă la servici și la rutina de zi cu zi. La urma urmei, cu atât mai important este ca angajații implicați într-un accident să obțină un venit pentru a-și plăti facturile, serviciile medicale și pentru a continua să își sprijine familia. În multe situații, opțiunea de reangajare trebuie luată în calcul. Totuși, în funcție de natura muncii și de cât de bine are loc recuperarea medicală, ar putea fi dificil să vă întoarceți la locul de muncă. În general, întoarcerea la servici după un accident depinde de cum se simte angajatul, cât de eficient poate fi, dar depinde și de angajator și de medicul angajatului.

Aici poate interveni un birou de avocatură cu experiență în domeniul accidentelor la locul de muncă care protejează drepturile de muncă ale angajaților și care se asigură că angajații care au suferit o vătămare la locul de muncă vor fi respectați pe deplin și vor continua să se bucure în continuare de o viață stabilă.

Dreptul angajaților. În cazul vătămărilor suferite la locul de muncă, angajatul are dreptul să solicite despăgubiri angajatorului. Pentru a proteja acest drept, Legea interzice angajatorilor să discrimineze angajații răniți și pe cei implicați în accident. Prin urmare, angajatul nu poate fi concediat indiferent dacă a depus sau nu un dosar de despăgubire. După recuperarea medicală a angajatului, angajatorul nu îl poate concedia în mod nejustificat. Avocatul va interveni și vă va prezenta cazul în fața instanței cu scopul de a solicita angajatorului să vă compenseze dacă sunteți concediat în mod nerezonabil ca urmare a unui accidente. Adesea, plata despăgubirii se poate extinde până la un an.

Pe de altă parte, drepturile angajatului care a suferit o vătămare la locul de muncă nu presupun pur și simplu să primească bani pentru că nu poate lucra. Pe lângă compensațiile financiare, drepturile angajatului includ și libertatea de a alege un medic și protecția datelor. Pentru majoritatea persoanelor, este foarte important să dețină libertatea de a alege un anumit medic și de a nu se lăsa tratat de un medic impus de angajator. Dacă doriți să vă întoarceți la muncă, trebuie să vă fi recuperat deja în proporție de 70%, să vă simțiți confortabil și să puteți în continuare să vă urmați tratamentul prescris de medicul personal, chiar dacă asta poate însemna să luați mai multe pauze, să veniți mai târziu la servici sau să plecați mai devreme de la servici. În ceea ce privește confidențialitatea datelor, pe tot parcursul procesului de recuperare, angajatul trebuie să dețină privilegii de confidențialitate. În viitor, după ce vă recuperați complet, este posibil să doriți să lucrați pentru un alt angajator, iar confidențialitatea datelor va împiedica ca alți angajatori să se îndoiască de capacitatea de a lucra a angajatului vătămat, iar eventualul dosarul de compensare va fi și el confidențial.  

Dacă, după ce ați depus o cerere de despăgubire la adresa angajatorului, v-ați pierdut locul de muncă din cauza vătămării sau a represaliilor, avocatul vă poate ajuta să luați măsuri. Avocații cu experiență în domeniul accidentelor la locul de muncă ajută clienții să își protejeze drepturile și să își mențină locul de muncă sau să se reangajeze fără probleme în altă parte. De exemplu, dacă susțineți că ați fost concediat în urma unui accident, fie el și de natură strict financiară, este de datoria angajatorului să furnize dovezi că ați fost concediat pentru o cauză valabilă și nu aveți legătură directă cu accidentul. Această mențiune vă poate ajuta să vă reangajați în altă parte.

În cele din urmă, angajatul rănit trebuie să aibă încredere în medicul pe care și l-a ales. De exemplu, dacă psihiatrul este de părere că nu îndepliniți criteriile pentru a vă întoarce la muncă, atunci ar trebui să îi respectați sfatul și să continuați să vă recuperați acasă. În tot acest timp, avocatul vă va oferi îndrumări solide și va căuta măsuri disciplinare eficiente dacă angajatorul a concediat pe nedrept un angajat după un accident.

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*