Cel mai potrivit cadou de Paști

Vrei să-ți bucuri bucuri familia, colegii sau alte persoane dragi de sărbătorile pascale? Descoperă de ce este coșul pascal cel mai potrivit cadou de Paști.  

Timpul trece extrem de repede, astfel încât filele din calendar se perindă una după alta. Pentru a nu te trezi fără daruri, gonind prin magazine în ultima clipă, încercând să găsești ceva util pentru familie și apropiați, pregătește-te din timp, sondând ofertele pieții. În continuare discutăm despre coșul pascal, cel mai potrivit cadou de Paști. Principalul beneficiu? Mai mult timp liber pentru tine și mai multe bucurii vizuale și gustative pentru cei dragi. 

Cadouri pascale: originea obiceiului

Tradiția cadoului de Paști, adus de iepuraș, s-a născut în Germania, în secolul al XVII-lea. La origine, susțin etnologii, s-ar afla sărbătorile precreștine, dedicate zeiței Eostre, divinitatea Lunii în țările din nordul Europei. Conform legendei, pentru a salva o pasăre rănită, găsită pe câmp, Eostre ar fi transformat-o într-o… iepuroaică. În semn de mulțumire, aceasta a început să-i dăruiască zeiței ouă, nu înainte de a le decora. Astfel a apărut tradiția iepurașului care aduce daruri în pragul primăverii. Iar la început de secol XIX, primele figurine cu iepurași de ciocolată s-au ivit în vitrinele magazinelor.

Românii au preluat obiceiul darurilor de la iepuraș, îmbinându-l cu tradiții locale, precum încondeierea ouălor sau înnoirea hainelor.

Pregătirea mesei pascale ocupă, de asemenea, un loc important în marcarea sărbătorii învierii Domnului. Nu e de mirare că, încă din perioada interbelică, darurile sub formă de coșuri pline cu bunătăți s-au transformat într-un cadou delicios și inspirat, pe placul tuturor.

Cel mai potrivit cadou de Paști: coșurile pascale

În ultimii ani, coșurile pascale au câștigat tot mai mulți adepți, depășind ca popularitate dulciurile sau figurinele sub formă de iepuraș. Motivul este simplu. Coșurile pascale sunt  cadouri personalizabile. În plus, conțin, de obicei, nenumărate bunătăți, apreciate de papilele gustative ale tuturor. Sunt un dar gustos și util pentru toți membrii familiei, dar mai ales pentru gospodine, facilitându-le munca și scurtându-le serios timpul petrecut în bucătărie.

Coșurile pascale pot fi catalogate drept cadouri inspirate de Paști și pentru că produsele alimentare sunt, în general, invocate ca mijloc de comuniune între oameni. Hrana adună semenii în jurul ei, încurajează prietenia, comunicarea și voia bună.

Nu în ultimul rând, coșurile pascale ascund produse tradiționale, cu o puternică încărcătură simbolică.

Produse care nu trebuie să lipsească din coșul pascal perfect

Atunci când suntem în căutarea unor cadouri, mai exact – cel mai potrivit cadou de Paști, și ne oprim asupra coșurilor pascale, trebuie să ne asigurăm că, din acestea nu lipsesc trei produse de bază. E vorba de vin, cozonac și ouă.

  • Vinul

Vinul este una dintre principalele materii liturgice ale Bisericii Ortodoxe. Viţa-de-vie reprezintă, la nivel simbolic, relaţia dintre Dumnezeu şi poporul său. De asemenea, vinul mai este legat de Sfânta Euharistie, instituită de Hristos la Cina cea de Taină.

  • Cozonacul

Cozonacul semnifică viața veșnică și promisiunea învierii trupurilor. Acest lucru este reiterat în forma sa circulară, aluzie la ciclicitate și nemurire. Dulceaţa aluatului, în schimb, sugerează împlinirea sufletească ce urmează strădaniei din post.

  • Oul (roșu sau de ciocolată)

Oul simbolizează Învierea Domnului. Culoarea roşie trimite la jertfa lui Hristos pe Cruce. Modernizarea tradițiilor a generat apariția unor variante dulci ale simbolului, și anume ouăle de ciocolată.

Cadouri inspirate de Paști: 3 idei

Câte gusturi, atâtea coșuri pascale existente pe piață. Pentru a-ți facilita alegerea, îți sugerăm să arunci privirea asupra următoarelor 3 exemple de coșuri distincte, care te pot inspira să oferi cel mai potrivit cadou de Paști, pentru trei tipuri distincte de destinatari.

  • Cadouri pentru tradiționaliști

Într-un coș ca “Delice”, realizat manual, sunt ascunse principalele ingrediente ale unei mese pascale: cozonacul tradițional și o sticlă de vin roșu Cabernet Sauvignon. Căldura sărbătorilor e emanată, la propriu, de o lumânare sub formă de ou. Iar la dulceața zilei contribuie batoanele de ciocolată cu căpșuni.

  • Cadouri pentru cosmopoliți

Un mix de mâncare tradițională, europeană și exotică, precum cea din coșul “Elegance” ar constitui alegerea perfectă pentru cosmopoliți. Cei din urmă se vor putea bucura de vinul roșu tradițional, delectându-se totodată cu un cozonac italian (panettone). În locul ouălor roșii vor găsi praline și bomboane circulare, umplute cu cremă de cappucinno sau alune. Iar grație aromei de portocale a sticks-urilor de ciocolată, se vor putea teleporta direct pe insulele exotice. 

  • Cadouri pentru gurmanzi

De la un vin roșu vechi și cozonacul tradițional, până la truffe cu cremă de alune, batoane fine de ciocolată, praline, fursecuri și sticks-uri exclusiviste, un coș precum “Dolce Pasqua” ascunde toate micile plăceri ale marilor gurmanzi. O lumânare decorativă, sub formă de ou, contribuie și ea la farmecul mesei festive care se anunță.

Fii cu ochii pe cadouri, propuse de experții din domeniu. Noi colecții urmează să te surprindă.

 

 

 

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*