Locuri turistice din România care merită vizitate:

Cele mai frumoase lacuri din România

România are lacuri naturale, dar şi artificiale cu adevărat spectaculoase, care atrag în fiecare an zeci de mii de turişti. Dacă nu le-aţi vizitat până acum, vă recomandăm cu căldură să o faceţi. Iată topul celor mai frumoase zece lacuri din România. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”57″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]1. Limanul Razim sau Razelm este situat în judeţul Tulcea, fiind cel mai mare lac din România şi cea mai mare întindere de apă din complexul lagunar înconjurător, o veritabilă mare interioară, de 415 km pătraţi. Adâncimea maximă a lacului este de 2,80 metri.

2. Izvorul Muntelui-Bicaz este al doilea lac artificial din România ca mărime şi al treilea ca înălţime. Este un lac de acumulare sau de baraj artificial, construit pe râul Bistriţa, la poalele Munţilor Ceahlău, cu o suprafaţă de 33 kmp.

3.Lacul Vidraru este cel mai adânc lac din România (155 metri). Barajul Vidraru, inaugurat în 1966, este cel mai mare baraj în arc din România. Pentru realizarea acestuia s-au forat 42 km de galerii subterane, s-au excavat 1.77 milioane mc de rocă, s-au turnat 930 de mii de mc de beton şi au fost montate peste 6.000 tone de echipamente electromecanice

4. Oltina este cel mai mare liman fluviatil (lac format prin bararea cu aluviuni aduse de Dunăre a gurii de vărsare a unui râu mic) din ţară, situat în Dobrogea, pe latura dunareană a Constanţei, în apropiere de Ostrov. Lacul are o suprafaţă de 22 km pătraţi şi a fost declarat arie de protecţie specială avifaunistică.

5. Lacul Sfânta Ana din Harghita este singurul lac vulcanic din România. Lacul este situat în masivul Ciomatu, în apropiere de Tuşnad, pe fundul craterului vulcanlui stins numit Ciomatu, la o altitudine de 946 metri. Lacul Sfânta Ana are o formă aproape circulară, o suprafaţă de 19,50 hectare şi o adâncime maximă de 7 metri. Lacul Sfânta Ana este o rezervaţie naturală, geologică, floristică şi faunistică, fiind legat de Băile Tuşnad prin poteci turistice.

6. Lacul fără fund sau Lacul Vulturilor este un lac periglaciar situat în Munţii Siriului, la o altitudine de 1.420 m, în judeţul Buzău. Are o adâncime maximă de 2,5 metri, însă legendele localnicilor spun că lacul nu ar avea fund şi că ar fi legat de Marea Neagră. Totuşi, lacul este faimos pentru că are forma României.

7. Lacul Bolboci sau Marea din Bucegi. Amenajarea Bolboci-Scropoasa este situată în judeţul Dâmboviţa, pe râul Ialomiţa, la altitudinea de 1438 m, în amonte de Cheile Zănoagei. Este barajul amplasat la cea mai mare înălţime din ţară, într-un peisaj montan feeric, iar construcţia sa durat 29 de ani, fiind dat în folosinţă în 1988.

8. Bâlea Lac. Pe Transfăgărăşan, într-un peisaj de poveste, puteţi urca poate urca, de la 1 iulie şi până la 1 septembrie, cu maşina până la Bâlea Lac. Lacul Bâlea este locul ideal unde puteţi fugi de canicula marilor oraşe. Dacă rămâneţi pentru câteva zile în zonă, puteţi face drumeţii, alpinism, ciclism, parapantă, pescuit sau vânătoare sportivă. Iarna, aici sunt aşteptaţi iubitorii schiului extrem, helischi-ului, snowboarding-ului sau alpinismului.

9.Lacul Albastru este situat la o altitudine de 500 de metri, la poalele Munţilor Gutâi, în judeţul Maramureş şi este singurul lac din lume care îşi schimbă culoarea în funcţie de lumină. Acesta s-a format prin prăbuşirea unei galerii miniere de pe filonul Domnişoara în anii 1919 – 1920. Apa are culoarea verde-albăstrui, uneori cu reflexe de smarald, iar când mina este inundată, datorită sulfurilor, apa capătă o nuanţă puternică de verde, cu accente de albastru. Când mai multe persoane înoată în lac, acesta îşi schimbă culoarea într-un albastru puternic

10.Lacul Tinovul Mohoş este o rezervaţie naturală care adăposteşte relicte glaciare, dar şi plante rare, unele unice în România.

Lacurile din ţara noastră sunt unice, oferind peiaje spectaculoase, multe dintre ele fiind declarate rezervaţii naturale. Cele zece lacuri de mai sus merită vizitate măcar o dată în viaţă.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: