Mănăstirea Lacu Sărat din comuna Chiscani, județul Brăila

Manastirea Lacu Sarat este situata chiar in statiunea cu acelasi nume, aflandu-se la aproximativ 5 km de municipiul Braila.Manastirea Lacul Sarat mai poarta si numele de Manastirea Sfantul Pantelimon.

Construirea ei a inceput pe 27 iulie 1996, cand Inalt Preasfintitul Casian, Arhiepiscop al Dunarii de Jos, a sfintit locul bisericii. La 27 iulie 1999 s-a sfintit biserica manastirii si s-a inaugurat si corpul de chilii al manastirii.
Biserica manastirii este realizata din lemn, in stil maramuresean, cu o turla-clopotnita, care se ridica pana la inaltimea de 24 metri. La interior, biserica este decorata cu icoane pictate. In custodia manastirii se afla noua icoane datand din secolul al XIX-lea.

Asezamantul monahal a fost binecuvantat, de-a lungul timpului, prin aducerea sfintelor moaste ale Sfintilor Dasie si Emilian de la Durostor, Nectarie de Eghina, Sofronie al Ierusalimului, iar de-a lungul vremii pe aici au trecut Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, patriarhul Teoctist, dar si Preafericitul Parinte Patriarh Daniel precum si alte personalitati ale vietii religioase si civile din tara si de peste hotare. Manastirea este amplasata intr-o padure, reprezentand o adevarata oaza de liniste si verdeata, departe de lume si de zgomotul asurzitor.

Manastirea Lacu Sarat din comuna Chiscani - flickr

 

Istoric Manastirea Lacu Sarat din statiunea Lacu Sarat:

Obiective principale de vizitat la Manastirea Lacu Sarat:

Program de vizitare Manastirea Lacu Sarat:

Tarif vizitare Manastirea Lacu Sarat:

În apropiere de Manastirea Lacu Sarat mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Manastirea Lacu Sarat din statiunea Lacu Sarat:
Tel: –
Email: –
Web: –

Adresa Manastirea Lacu Sarat din statiunea Lacu Sarat:
Localitate: –
Strada: –
GPS: –

Cum se ajunge la Manastirea Lacu Sarat:
Manastirea este situata în statiunea Lacul Sarat, care se găsește in imediata apropiere a municipiului Braila, la 5 km SV, pe drumul national DN 21 Braila–Slobozia

Galerie foto Manastirea Lacu Sarat din statiunea Lacu Sarat:

Ai vizitat Manastirea Lacu Sarat?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Manastirea Lacu Sarat?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*