Situată în Peninsula Balcanică, România este o țară a contrastelor. Țara noastră este plină de orașe vechi, stațiuni montane care oferă pârtii de schi atractive și comunități în care arta nu si-a pierdut valoarea. Cel mai faimos cetățean al țării noastre, vampirul Dracula, un personaj fictiv găsit în Transilvania a atras mii de turiști anual. Cu toate acestea, Castelul Dracula nu reprezintă singura atracție turistică din țara noastră care merita atenția turiștilor. Să descoperim împreună și alte locuri speciale de vizitat în România.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”46″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Delta Dunării
Delta Dunării, cea de-a doua mare deltă a Europei, se află în România. Parte a Mării Negre, Delta Dunării este un loc ideal pentru cei care doresc sa admire natura acestor locuri în toată splendoarea sa. Există multe specii unice de plante și animale din Europa în aceasta zonă precum și 23 de ecosisteme diferite, inclusiv unele dintre cele mai mari zone umede din lume. Vizitatorii anteriori păstrează amintiri inedite ale apusurile de soare spectaculoase pe care le-au urmărit și vă recomandă să faceți o plimbare cu barca pe râu.
Cluj Napoca
Locația in care se află cea mai mare universitate din țară, Cluj-Napoca este considerată capitala neoficială a regiunii istorice a Transilvaniei. Orașul, care pre-datează din perioada colonizării romane este unul dintre principalele centre artistice și culturale ale României. Construită în secolul al XIV-lea, Biserica Gotică a Sf. Mihail are cel mai înalt turn de biserică din țară. Muzeul Național de Artă, găzduit într-un fost palat, include o vastă colecție de lucrări realizate de artiști români celebri.
Timișoara
Situat în vestul României, Timișoara este unul dintre cele mai mari orașe din țară, datând din secolul al XIII-lea. In trecut a făcut parte din Imperiul Otoman si a fost primul oraș european care avea lămpi electrice stradale. Orașul a revenit la viață după lovituri grele suferite în timpul celui de-al doilea război mondial. Spre deosebire de numeroase alte catedrale europene, catedrala ortodoxă din Timișoara a fost construită în secolul al XX-lea, dar zonă centrala, remarcabilă pentru cele 11 turnuri, găzduiește multe obiecte religioase istorice și picturi inedite sau icoane vechi.
București
Bucureștiul este un oraș care îmbină vechiul cu noul. Vizitatorii ar putea fi surprinși sa vadă un imobil vechi, datând de câteva veacuri, cu o înălțime somptuoasă și unul în stil comunist în același bloc. Bucureștiul este o capitala europeană modernizată care se mândrește cu cea mai mare clădire parlamentară din lume, cu 3.100 de camere. De asemenea, turiștii care ajung in București nu trebuie sa rateze centrul vechi al orașului, cu străzile sale înguste și pietruite și clădirile vechi precum si bisericile medievale.
Sinaia
Sinaia este un oraș tip stațiune montană care a crescut în jurul unei mănăstiri care a fost numită astfel datorita Muntelui Sinai. Mănăstirea, care conține o copie a primei Biblii tipărite în România, este astăzi un loc popular printre turiștii care se bucură de drumeții în timpul verii și de o climă specială în timpul iernii. Regele Charles I si-a construit casa de vară aproape de Castelul Peleș care a devenit o atracție turistică populară.
Mânăstirile Pictate din Romania
Printre cele mai pitorești atracții ale României se numără si Mănăstirile Pictate din Bucovina. Pereții lor exteriori sunt decorați cu fresce elaborate în secolele XV și XVI, cu portrete ale sfinților și profeților, scene din viața lui Iisus, imagini ale îngerilor și demonilor, din rai și din iad. Cele mai bine conservate sunt mănăstirile din Humor, Moldovița, Pătrăuți, Probota, Suceava, Sucevița și Voroneț.